Italijanska magija

Izvor: RTS, 04.Sep.2011, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanska magija

Selektor italijanske fudbalske reprezentacije Čezare Prandeli rekao je da bi bilo "magično" kada bi se ta selekcija u utorak u Firenci plasirala na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. Italija u utorak u Firenci igra protiv Slovenije. Ako pobede, Italijani će obezbediti nedostižnu bodovnu razliku u odnosu na rivale.

"Kvalifikovanje na Evropsko prvenstvo iz Firence bilo bi magično. Posebno za mene", kazao je Prandeli koji je od 2005. do >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2010. godine radio kao trener lokalnog prvoligaša Fiorentine.

Italija u utorak u Firenci igra protiv Slovenije utakmicu kvalifikacione Grupe C, u kojoj se nalazi i Srbija. Ako pobede, Italijani će obezbediti nedostižnu bodovnu razliku u odnosu na rivale.

Prandelijevi igrači sakupili su 19 bodova, dok Srbija i Slovenija imaju po 11. Sloveniji su do kraja takmičenja ostale još dve utakmice, sa Italijom u gostima i Srbijom u Ljubljani, dok Italija i Srbija imaju da odigraju još tri meča.

Italijani su u petak pobedili Farska Ostrva u gostima sa 1:0, ali selektor Prandeli je rekao da nije zadovoljan igrom svoje ekipe.

"Još nismo dobra ekipa. Igrali smo protiv rivala koji se brani sa deset igrača, kao kada italijanski klubovi igraju protiv amaterskih timova tokom priprema, ali šta će se destiti ako nekada budemo gubili sa 0:1 i morali da napadnemo", rekao je Prandeli.

"Šest puta smo ušli u šesnaesterac i svaki put dodali loptu. Kada igrač dođe u takvu poziciju mora da šutra, a ne da predaje loptu", dodao je italijanski selektor.

Italijani do kraja kvalifikacija igraju u utorak sa Slovenijom, pa 7. oktobra gostuju Srbiji u Beogradu, a četiri dana kasnije dočekaće Severnu Irsku u Peskari.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prandeli želi plasman na EP u "svom" gradu

Izvor: Sportal.rs, 04.Sep.2011

Fudbalska reprezentacija Srbije takmiči se u kvalifikacionoj grupi C, za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Na prvom mestu nalazi se Italija, Slovenija je druga, a Srbija treća, s tim da naša selekcija kao i Slovenci ima 11 bodova.

Nastavak na Sportal.rs...

Nema opuštanja

Izvor: RTS, 04.Sep.2011

Igrači reprezentacije Srbije ocenili su da im pobeda u Belfastu protiv Severne Irske mnogo znači na putu ka plasmanu na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, ali da će morati maksimalno ozbiljno da uđu u utakmicu sa Farskim Ostrvima, u utorak u Beogradu. .."Oseća se veliko zadovoljstvo...

Nastavak na RTS...

Prandeli: Italija nije Barselona

Izvor: Blic, 05.Sep.2011, 01:05

Trener reprezentacije Italije Ćezare Prandeli preuzeo je odgovornost za lošu igru svog tima u kvalifikacijama protiv Farskih Ostrva, uz opasku da njegov tim ne može da oponaša igru Barse...Prandeli je priznao da je želeo da prilagodi pas igru koju neguju Katalonci, ali smatra da ne treba porediti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.