Italijani seli za sto i dogovorili se oko smanjenja plata

Izvor: Sportske.net, 06.Apr.2020, 18:48

Italijani seli za sto i dogovorili se oko smanjenja plata

Klubovi Serije A se dogovorili o smanjenju plata.

Klubovi italijanske fudbalske Serije A dogovorili su se danas da za trećinu smanje plate svojim ekipama ako se sezona ne završi zbog krize izazvane pandemijom korona virusa.

Liga je danas održala hitan konferencijski sastanak, pošto nije postignut dogovor sa sindikatom fudbalera. Udruženje italijanskih fudbalera još nije potpisalo ugovor o >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << smanjenju.

Kako se navodi, 19 od 20 klubova dogovorilo se da smanje plate za šestinu, što iznosi dve mesečne plate, ako se završi prvenstvo, a ako se ne završi prvenstvo dogovoreno je da se smanje plate za trećinu, što iznosi četiri mesečne plate.

Jedini klub koji nije glasao je Juventus, pošto su crno-beli već postigli sličan dogovor sa igračima o smanjenju plata.

Liga je saopštila da dogovor podrazumeva plate fudbalera, trenera i članova stručnog štaba, a da će klubovi definisati sporazume direktno sa svojim članovima.

Takmičenje u Seriji A prekinuto je pre skoro mesec dana nakon naredbe italijanskih vlasti o karantinu. Ostalo je da se odigra još 12 kola, uz četiri utakmice koje su odložene za vikend 22. februara. Takodje, nisu odigrani ni revanš mečevi polufinala Kupa.

U Seriji A najmanje 15 fudbalera pozitivno je na korona virus.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Italijani prkose, fudbaleri ne daju plate: "Ovo je sramota!"

Izvor: Sportske.net, 06.Apr.2020

Dogovor je bio blizu, ali....Klubovi italijanske fudbalske Serije A dogovorili su se danas da za trećinu smanje plate svojim ekipama ako se sezona ne završi zbog krize izazvane pandemijom korona virusa, ukupno četiri plate, a ako se prvenstvo završi, da plate budu smanjenje za šestinu, odnosno za...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.