Italija bez Totija i Del Pjera

Izvor: RTS, 10.Maj.2012, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija bez Totija i Del Pjera

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Ćezare Prandeli objaviće širi spisak igrača za Evropsko prvenstvo u nedelju, saopštio je Fudbalski savez Italije. Italijanski selektor najavio je da na spisku neće biti veterana Alesandra Del Pjera i Frančeska Totija.

Prandeli će otkriti imena potencijalnih reprezentativaca po završetku poslednjeg, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 38. kola, prvenstva Italije, a prve treninge igrači će imati već početkom naredne nedelje u Koverćijanu.

 

Fudbaler Juventusa i Napolija koji će igrati finale Kupa Italije 20. maja ostaće sa svojim klubovima do tog meča.

Italijanski selektor najavio je da na spisku neće biti velikih iznenađenja, kao što je povratak u reprezentaciju veterana Alesandra Del Pjera i Frančeska Totija.

 

Ipak, on je najavio da u timu ima mesta za problematičnog napadača Mančester Sitija Marija Balotelija koji je zbog svog ponašaja na i van terena došao u sukob sa trenerom kluba, takođe Italijanom, Robertom Manćinijem.

Prandeli je takvu odluku objasnio željom da se za mesto u timu bore mladi i talentovani napadači među kojima je i 21-godišnji Baloteli.

Na spisku će biti i napadač Milana Antonio Kasano, iako je zbog operacije srca odsustvovao šets meseci. Kasano se prošlog meseca vratio u tim Milana.

Konačan spisak selekcije Italije biće objavljen između 23. i 29. maja koji je i poslednji datum prema pravilima UEFA za prijavu tima.

 

Italijani će pre Evropskog prvenstva, koje se od 8. juna igra u Poljskoj i Ukrajini, igrati dva pripreman meča protiv Luksemburga 29. maja u Parmi i Rusije 1. juna u Cirihu.

Na EP Italija će igrati u Grupi C sa Španijom, Hrvatskom i Irskom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Azuri" bez Totija i Del Pjera

Izvor: RTS, 10.Maj.2012

Selektor Italije Čezare Prandeli u nedelju će objaviti spisak putnika za Evropsko prvenstvo, ali izvesno je da na njemu neće biti legendi italijanskog fudbala, Alesandra del Pjera i Frančeska Totija. Prandeli najavio da će šansu u napadu dati napadaču Mančester sitija Mariju Baloteliju. ..Frančesko...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.