Iniesta,Ćavi i Mesi za Zlatnu loptu

Izvor: B92, Beta, 06.Dec.2010, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iniesta,Ćavi i Mesi za Zlatnu loptu

FIFA je objavila kandidate za osvajanje ovogodišnje Zlatne lopte. To su trojica fudbalera Barselone, Andreas Iniesta, Lionel Mesi i Ćavi Ernandez.

Vezni igrači Iniesta i Ćavi pomogli su Španiji da osvoji svoje prvo svetsko prvenstvo, dok je Argentinac Mesi predvodio Barselonu do nove titule u prvenstvu Španije.

Mesi je "Zlatnu loptu" osvojio prošle godine, kada je nagradu dodeljivao francuski časopis "Frans fudbal". Ove godine je to priznanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spojeno sa nagradom Fudbaler godine Svetske fudbalske federacije (FIFA) da bi se stvorio jedan trofej.

U izboru za najboljeg trenera su Žoze Murinjo, Visente del Boske i Pep Gvardiola.

Vezista Barselone Andreas Iniesta je rekao da je Vesli Snajder više od njega zaluzio da se nađe u konkurenciji:

"Vesli Snajder bez sumnje zaslužuje Zlatnu loptu. Ja je ne zaslužujem. Pored Snjadera, tu su još Ćavi, Mesi i Kasiljas.”

Pobednici će biti proglašeni na ceremoniji u Cirihu 10. januara 2011. godine.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.