Infantino jasan: Neće biti plavog kartona

Izvor: B92, 02.Mar.2024, 14:07

Infantino jasan: Neće biti plavog kartona

Šef svetske fudbalske organizacije Đani Infantino dao je svoje viđenje o eventualnom uvođenju plavog kartona na današnjem sastanku IFAB-a.

On je pred početak sastanka tog tela, inače zaduženog za menjanje pravila u fudbalu, kratko poručio šta misli o najzvučnijoj promeni koja bi mogla da bude usvojena.

Podsetimo, pred bord IFAB-a biće iznet predlog da se uvede karton plave boje koje bi značio privremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << isključenje za igrače koji ga dobiju.

Ipak, sudeći prema rečima Infantina, plavi karton neće biti deo fudblske igre, makar dok je on na čelu FIFA.

"Ne, neće biti plavog kartona, ni na jednom nivou fudbala. To nije u skladu sa FIFA tradicijom. Nema šanse", rekao je predsednik FIFA pred početak sastanka borda IFAB-a (Međunarodna fudbalska asocijacija).

Infantino je ubeđen da je vest o uvođenju plavog kartona čist senzacionalizam.

"Da li želite naslove? Evo, naslov bi vam bio: crveni karton postaje plavi karton. Mi smo uvek otvoreni za predloge IFAB-a i FIFA uvek razmatra nove ideje i svaki predlogh i svaka ideja se uzima sa poštovanjem. Ali, na kraju, naša je uloga da zaštitimo igru, njenu esenciju i tradiciju. Neće biti plavih kartona", jasan je Infantino.

Iako kartona plave boje, izvesno, neće biti, test faza će nastaviti da se sprovodi u nižim ligama pojedinih evropskih liga.

Plavi karton je prvobitna ideja sudijskih autoriteta koji su uvođenjem novog kartona kao opomene želeli da smanje pritisak na arbitre i da odgovore igrače od čestih prigovora.

Ideja je bila da igrač kome je pokazan plavi karton izađe iz igre na deset minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POSTOJI JOŠ ZDRAVOG RAZUMA U MODERNOM FUDBALU: FIFA otpisala bilo kakvu šansu za ovu veliku promenu! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 02.Mar.2024

Definitivno bi bila katastrofalna odluka. Prvi čovek FIFA, Đani Infantino, odlučno je odbio bilo kakvu uvođenje plavog kartona u pravilnik najvažnije sporedne stvari na svetu. „Ne, neće biti plavog kartona na bilo kojem nivou. Nema šanse“, poručio je Infantino, pa dodao: „Hoćete li...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.