Indonezija: Među žrtvama stampeda na stadionu 32 dece

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 05:29

Indonezija: Među žrtvama stampeda na stadionu 32 dece

Broj dece poginule u stampedu i neredima na fudbalskom stadionu u Indoneziji povećao se na 32, saopštili su danas zvaničnici.

Deca su bila uzrasta od tri do 17 godina, preneo je Rojters. Najmanje 125 osoba je poginulo, a 323 su povređene u stampedu u nedelju na fudbalskom stadionu u indonežanskoj provinciji Istočna Java.

Do nereda je došlo posle utakmice koju je domaći tim izgubio, posle čega >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su nezadovoljni navijači uleteli na teren, a policija je bacila suzavac u pokušaju da stavi situaciju pod kontrolu, što je dovelo do stampeda.

Prilikom stampeda mnogi ljudi su pregaženi, dok su se neki ugušili, rekao je novinarima šef lokalne policije Niko Afinta.

Predsednik Džoko Vidodo naredio je istragu kako bi se detaljno ispitali bezbednosni propusti zbog kojih je došlo do nereda i stampeda na stadionu.

On je naložio prekid takmičenja u 1. Ligi dok istraga ne bude završena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Broj žrtava tragedije na stadionu u Indoneziji porastao na 131

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2022

Još šest osoba umrlo je od posledica povreda dobijenih u stampedu na fudbalskom stadionu u Indoneziji, čime je broj žrtava time porastao na 131, potvrdio je danas lokalni zdravstveni zvaničnik iz grada Malanga.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.