Ikardi 5/5, Inter 6/6

Izvor: Mondo, 07.Okt.2018, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ikardi 5/5, Inter 6/6

"Nerazuri" su traljavo počeli sezonu čekajući izlazak kapitena iz povrede i ulazak u formu, a kada se to dogodilo započeta je serija od šest pobeda u kojoj je Argentinac postigao pet golova u pet izlazaka na teren.

Posle prelaznog roka, zbog kog su navijači ponovo počeli da maštaju o borbi za "skudeto", renovirani Inter traljavo je ušao u sezonu velikih očekivanja i, čak, doveo u pitanje poverenje treneru Lućanu Spaletiju.

Ali...

Znali su svi u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << klubu tada, naročito posle šokantnog poraza od Parme na "Meaci", da će ulaskom kapitena Maura Ikardija u formu i ostatak ekipe zaigrati ozbiljniji i opasniji fudbal. Bili su u pravu.

Četvrtim i petim golom u poslednjih pet izlazaka na teren u Seriji A i Ligi šampiona, 25-godišnji Argentinac doneo je šestu uzastopnu pobedu "nerazurima" koji će na pauzu zbog UEFA lige nacija otići kao treći na tabeli, sa osam bodova manje od Juventusa i dva od Napolija.

Uz promašen penal Mirka Antenućija u prvom poluvremenu i neprijatan pogodak Alberta Paloskija za izjednačenje u 72. minutu, Ikardi je ove nedelje uveče u poslednjem duelu 8. kola "kalča" asistente pronašao u reprezentativcima Hrvatske. Šime Vrsaljko poslao mu je loptu sa desnog krila u prvom, a Ivan Perišić "iz dubine" samo šest minuta nakon pogotka domaćina, pa je završeno: SPAL - Inter 1:2 (0:1).

Ikardi je u 12. i 76. minutu postigao drugi i treći gol u italijanskom prvenstvu, nakon što je u međuvremenu kompletirao dva preokreta ekipe u Ligi šampiona posle vođstva rivala - za 2:1 protiv Totenhema u Milanu i 1:2 protiv PSV-a u Ajndhovenu.

U međuvremenu, golom i asistencijom obeležio je pobedu nad Fiorentinom od 2:1, a kako u trijumfu nad Kaljarijem od 2:0 nije učestvovao - jedini rival kom u septembru i početkom oktobra nije smestio loptu u mrežu ostala je Sampdorija (pobeda 0:1 na "Marasiju").

Ikardi, poslednjih pet nastupa:

Inter - Totenhem 2:1

Sampdorija - Inter 0:1

Inter - Fiorentina 2:1

PSV - Inter 1:2

SPAL - Inter 1:2⚽⚽

Svi rezultati, strelci i tabela Serije A.

Iako je favorit rano poveo na stadionu "Paolo Maca" u Novari, mora se priznati da je domaćin odigrao odličnu utakmicu i da ne bi bilo nezasluženo da je osvojio bod. Međutim, SPAL-ove brojne šanse brzo će biti zaboravljene zaboravljene, pamtiće se golovi Intera, od kojih je prvi "pao" već u 14. minutu.

#SPALInter 0-1 Icardi di testa con deviazione del difensore su assist di Vrsaljko ⚽️#amalapic.twitter.com/2Ft20cYcuh

— Francesco Littera (@fralittera) October 7, 2018

Nije gol "minusa" nimalo zabrinuo domaće igrače, koji su već četiri minuta kasnije iz jednaesterca imali priliku da anuliraju prednost ekipe sa "Meace". Odgovornost je preuzeo 34-godišnji "kalčo" veteran, Antenući, i promašio gol!

Même sur un penalty, #Handanovic reste immobile #SPALInterpic.twitter.com/oTngeG6zwF

— Nadhem Korbi (@NadhemKorbi) October 7, 2018

Samir Handanović, ipak, morao je da vadi loptu iz mreže sredinom drugog poluvremena, posle odlične akcije domaćih i savršenog centaršuta Mohameda Faresa sa desne strane, koji je Paloski samo "tapnuo" u mrežu.

#paloschi bomber vero. Che gol. #spalInter 1-1 pic.twitter.com/ltLRx81yOr

— Topolino Gol (@GolTopolino) October 7, 2018

 Inter je momentalno krenuo "unapred" i nagrada je stigla posle savršenog dodavanja Perišića i rutinske egzekucije jednog od najboljih napadača sveta, koji ima ugovor sa Interom do 2021. godine.

سبال 1 × 2 إنتر ميلان .. دوبيتا لإيكاردي .. #SPALInterpic.twitter.com/OitPPR98kN

— Elcalcio TV (@Elcalcio_TV) October 7, 2018
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.