Igra u trećoj ligi, na meti je velikana iz Serije A – dres Srbije najveća želja

Izvor: B92, 27.Apr.2023, 15:39

Igra u trećoj ligi, na meti je velikana iz Serije A – dres Srbije najveća želja

Fudbaler Padove Aljoša Vasić jedan je od mnogih fudbalera koji su fudbalske korake pravili u inostranstvu, ali koji bi voleo da jednog dana zaigra za Srbiju.

Trenutno član ekipe iz Serije C, ovaj 21-godišnji ofanzivni vezista se probija u aktuelnoj sezoni, pa se pojavilo interesovanje i klubova iz same elite italijanskog fudbala poput Juventusa Rome i Atalante.

Vasić je rođen u Italiji, ali su njegovi roditelji iz Banjaluke.

"Osećamo se kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbi u svakom mogućem pogledu. Dolazim u posetu barem dva puta godišnje da vidim porodicu i isključim se iz . Volim da se vratim jer mi daje perspektivu i motivaciju da naporno radim u Italiji", rekao je u razgovoru za "Serbian Football Scout".

Za lokalnu Padovu igra od četvrtog razreda, a upravo je tu sve počelo za Alesandra Del Pijera.

"Padova je bila moja najvažnija škola. Klub me je prihvatio kada sam bio mali i pomgao mi da postanem čovek kakav sam danas. I kao fudbaler i kao ljudsko biće. Ovde sam godinama i bio sam navijač dugo pre nego što sam postao član kluba. Zauvek ću biti zahvalan", dodaje Vasić.

Govorio je o svojim idolima, trenutno je to reprezentativac Srbije.

"Dok sam odrastao idol mi je bio Ronaldinjo. Voleo sam da gledam njegove poteze, zbog toga sam se zaljubio u fudbal. Međutim, trenutno je moj favorit Sergej Milinković-Savić. Sjajan vezista koji kombinuje tehniku i fizikalije", kaže Vasić koji je imao i priliku da se nađe na terenu sa vezistom Lacija:

"Imao sam tu sreću da igram protiv njega i upoznam ga tokom prijateljske utakmice letos. Čak mi je dao i dres. Gest koji veoma cenim."

Vasić bi voleo da jednog dana zaigraju zajedno, ali ne u Rimu, već u dresu reprezentacije Srbije.

"Jedan od mojih snova je oduvek bio da zaigram za nacionalni tim Srbije. Nedavno sam dobio državljanstvo i jedva čekam da dobijem poziv i zaradim svoje mesto u omladinskim selekcijama", ističe Vasić.

Kao i svi, ima svog favorita između "večitih" rivala.

"Voleo bih da jednoga dana zaigram na ‘Marakani‘", zaključio je mladi fudbaler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.