Hvala ti, crnjo  istraga pokrenuta

Izvor: B92, 30.Nov.2020, 09:11

"Hvala ti, crnjo" " istraga pokrenuta

Engleski mediji očekuju da tamošnji Fudbalski savez (FA) pokrene istragu protiv Edinsona Kavanija zbog jedne objave na društvenim mrežama.

Kako se navodi, urugvajski napadač je na svoj Instagram stori objavio priču "sa uvredljivim, rasističkim izrazom".

Objava je odmah potom izbrisana.

Mančester junajted je stao u odbranu svog igrača i jasno stavio do znanja da je to izrečeno u afektu, te da ono ima apsolutno različitu konotaciju u Južnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Americi, odakle je Kavani.

Klub je naveo i da je Kavani upoznat sa tim da se u Velikoj Britaniji takvi termini doživljavaju kao diskriminatorni, odnosno rasistički.

FA nije želeo da komentariše sve ovo, ali je izvesno da će pokrenuti istragu.

Inače, Kavani je u nedelju uveče doneo veliki preokret Junajtedu na gostovanju Sautemptonu (3:2), sa dva pogotka i jednom asistencijom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.