Hteo da ostavi fudbal, pa stigao do reprezentacije Srbije: Igrao sam sa amaterima

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 12:40

Hteo da ostavi fudbal, pa stigao do reprezentacije Srbije: "Igrao sam sa amaterima"

Petar Ratkov je 2023. godine debitovao za reprezentaciju Srbije, i to nakon odlaska iz TSC-a u redove desetostrukog uzastopnog šampiona Austrije, Salcburga.

Međutim, pre samo tri godine, ništa nije nagoveštavalo da će biti tako.

Naprotiv, prema sopstvenom priznanju, bio je na korak od toga da batali fudbal i posveti se školovanju.

"Pre tri i po godine sam igrao šesti rang, to su ljudi koji rade, koji iz zabave igraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fudbal, amateri, naravno. Davao sam sve do sebe, sanjao sam da postanem profesionalni igrač, ali to tada nije bilo izvodljivo. Razmišljao sam da prestanem da igram fudbal, da nastavim školovanje i onda je došao taj poziv TSC-a, niotkuda. I eto, za tri godine odatle do stadiona Benfike i igranja pred 60 – 70 hiljada ljudi", rekao je Ratkov u intervjuu za "Sportal" i dodao:

"Nešto neverovatno, voleo bih da se to desi još nekom, samo da bi mogao da mi ispriča kakav je osećaj".

U Salcburgu startovao vrlo uspešno, ali ga je potom usporila povreda.



"Odigrao sam celu sezonu dobro u TSC-u, mislim da mi je trebao iskorak, da napravim taj korak napred, došlo je do malog zasićenja. Prema mom mišljenju, najbolja ponuda je bio Salcburg, za moje razvijanje, za moj napredak u fudbalu, za jačanje, mentalno i fizički, kada je došla ta ponuda i kada sam video uslove, saigrače, mogućnost igranja u Ligi šampiona, koja je san svakog dečaka, to nije moglo da se odbije. Srećan sam što sam ovde, stvarno je sve odlično za sada"
, izjavio je Ratkov.

Postojala je i bojazan da će prihvatiti poziv reprezentacije Hrvatske, koja je na stolu bila pre Srbije.

"Kod mene stvarno nije bilo dileme. Ja sam Srbin i svi težimo ka tome da jednog dana zaigramo i debitujemo za Srbiju. Ostvario sam taj san, želim da igram što više za Srbiju, da budem pozivan što češće. Jer, to je stvarno san, da igraš sa takvim igračima kao što su Mitrović, Tadić... Svi su odlični momci i igrači, to je za jednog dečaka od 20 godina neverovatna stvar. Da igraš za svoju naciju, za sad nisam nastupao pred našim navijačima, ali sam debitovao u Mađarskoj, pun stadion i osećao sam se stvarno lepo. Kada obučeš taj dres Srbije, stvarno se osećaš najlepše", istakao je Ratkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.