Hrvatski navijači objavili rat Zdravku Mamiću!

Izvor: RTS, 23.Sep.2015, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski navijači objavili "rat" Zdravku Mamiću!

Ante Čačić je novi selektor Hrvatske, a Josip Šimunić je njegov pomoćnik. Ova odluka HNS nije najbolje "legla" kod hrvatskih ljubitelja fudbala. Najblaže (ali zaista najblaže) moguće rečeno. Hrvatska reprezentacija se zbog svega nalazi pred mogućnošću masovnog i nezabeleženog bojkota.
Kafići u zemlji naših zapadnih suseda odbijaju da prikazuju mečeve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fudbalske reprezentacije Hrvatske, nazivajući je pre svega "privatnom reprezentacijom Zdravka Mamića". Ante Čačić, koji na kormilo nacionalnog tima dolazi sa klupe Lokomotive iz Zagreba, praktično druge ekipe zagrebačkog Dinama, slovi za čoveka od Mamićevog poverenja.

Otvorena je i Fejsbuk stranica koja poziva na bojkot nacionalnog tima, koji je uvek imao zavidnu podršku gde god je i na kome god velikom takmičenju Hrvatska igrala. Stranica "Bojkot" privukla je skoro 25.000 ljudi za tridestak sati.
Uticajni portal "Indeks" je čak objavio linkove ka profilima na društvenim mrežama (Fejsbuk, Tviter, Instagram) viđenijih reprezentativaca, pozivajući navijače da dopru do njih i eventualno ih privole svom cilju.

Isti medij je pozvao svoje čitaoce da vrše pritisak na one koje smatraju "pokroviteljima" Zdravka Mamića. Tako su objavili kontakt informacije HDZ-a, stranke za koju tvrde da je Mamić finansira, Ministarstva nauke, omladine i sporta, hrvatskog olimpijskog komiteta, gradonačelnika Zagreba... 
Navijači splitskog Hajduka, okupljeni u grupi Torcida, skoro po inerciji, objavili su „rat" Mamiću i ljudima koje smatraju njemu bliskim. Navijači rivalskog im zagrebačkog Dinama već duže vreme bojkotuju mečeve svog kluba, upravo kao vid iskazivanja neslaganja sa politikom (ali i likom i delom) Zdravka Mamića.

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker postavio je Antea Čačića na mesto selektora nakon slabijih rezultata „vatrenih" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koji su čak doveli u pitanje i plasman selekcije na kontinentalni šampionat. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.