Hrvati plaćaju selektora 60.000 evra mesečno

Izvor: Mondo, 15.Nov.2017, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati plaćaju selektora 60.000 evra mesečno

Hrvatski fudbalski savez objavio da će Zlatko Dalić ostati selektor Hrvatske i voditi je na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Mediji: mesečna plata biće mu 60.000 evra.

Foto: (AP Photo/Yorgos Karahalis)

Zlatko Dalić više neće biti selektor bez ugovora i ispred njegove funkcije više neće stajati "vršilac dužnosti".

Hrvatski fudbalski >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svez objavio je na svom sajtu da su se Dalić i predsednik Saveza Davor Šuker dogovorili da vodi Hrvatsku na Mundijalu i da su se "dogovorili oko uslova saradnje".

"Zlatko Dalić je apsolutno opravdao naše poverenje na utakmicama protiv Ukrajine i Grčke i tako potvrdio ispravan izbor posle Finske. Kao što smo se brzo dogovorili kada smo se prvi put čuli, tako smo i sada vrlo lako postigli dogovor, što svedoči da imamo zajednički interes, a to je uspeh hrvatske reprezentacije. Selektoru čestitam na onome što je uradio u kratkom roku, pokazao je da zaslužuje klupu hrvatske reprezentacije. Zlatku i reprezentaciji ćemo obezbediti maksimalne uslove uoči Rusije kako bismo tamo mogli ostvariti što bolji rezultat", izjavio je Šuker.

Naravno, uslovi saradnje, odnosno detalji dogovora nisu objavljeni.

Međutim, zagrebačke "Sportske novosti" pišu da će Dalić potpisati ugovor sa hrvatskim savezom do 2020. godine, odnosno do kraja Evropskog prvenstva, a da će mu plata biti ista onoj koju je imao i njegov prethodnih Ante Čaćić - 60.000 evra mesečno.

Dalić je vodio hrvatsku selekciju na tri utakmice i uspešno je odveo do Svetskog prvenstva u Rusiji. Nije bez značaja i to što je Dalić imao potpunu podršku reprezentativaca, koji su uglas poručili da ga ne treba menjati i da on treba da bude taj koji će ih voditi u Rusiji.

Da li će i njegovom kolegi iz komšiluka, Mladenu Krstajiću, biti izbrisano to "v.d.", odnosno da li će (p)ostati selektor reprezentacije Srbije, saznaćemo do kraja godine.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.