Hrvati odlučili – sve derbije sudiće im najbolji evropski arbitri

Izvor: B92, 06.Mar.2024, 20:49

Hrvati odlučili – sve derbije sudiće im najbolji evropski arbitri

Hrvatski klupski fudbal, tamošnja HNL, nalaze se u delikatnom momentu posle snimaka koji su "procurili" iz VAR soba sa nekoliko utakmica.

U međuvremenu je ostavku podneo šef Sudijske komisije Bruno Marić i traži se najbolje rešenje za ostatak sezone.

Ponovo je poljuljano poverenje javnosti i navijača u sudije pa je jedini način da se situacija koliko toliko primiri angažovanje stranih sudija, na čemu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se uveliko radi.

I to ne bilo kojih - već najboljih sudija.

Pojedini hrvatski mediji otkrivaju da će tri derbija koja su preostala da se odigraju do kraja sezone, duele Hajduk - Dinamo, Rijeka - Hajduk i Rijeka - Dinamo, a možda i kup-dvoboj Hajduka i Dinama uz finale Kupa, suditi elitne evropske sudije.

"Očito je, što košta, platiće se, a sudije iz Italije, Španije ili Engleske definitivno će više stajati HNS od pomenutog srpsko-bosansko-slovenskog tija", aludiraju Hrvati na promenu plana i najavu da će umesto Srđana Jovanovića, Slavka Vinčića i Irfana Peljta pravdu na najvažnijim mečevima hrvatskog fudbala do kraja sezone deliti, moguće, Majkl Oliver, Entoni Tejlor, Hesus Hil Manzano, Klement Turpan, Daniele Orsato i ostali njihovog ranga i iskustva.

Svi su oni "u bubnju" iz kojeg će HNS i UEFA zajedničkim snagama odabrati najbolje rešenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.