Hrvati na terenu crtaju svastiku, a Holanđani?

Izvor: B92, 17.Jan.2017, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati na terenu "crtaju" svastiku, a Holanđani?

Pre godinu i po Hrvati su zaprepastili fudbalsku javnost iscrtanim nacističkim simbolom svastikom na terenu Poljuda.

Kukasti krst je iscrtan u blizini kaznenog prostora tokom duela Hrvatske i Italije u kvalifikacijama za EURO 2016. godine.

Poljud nije jedini teren koji je poslužio za "umetnički" izražaj, a poslednji se dogodio u Holandiji.

Autori u Heraklesu nisu bili inspirisani fašističkom ideologijom, već su želeli da javnosti pošalju nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugačiju poruku, pomalo i neukusnu.

To su uradili prilikom čišćenja travnjaka od snega, a na TV prenosu je jasno moglo da se vidi šta su ostavili na terenu.

Da li je kreator želeo da poruči nešto nekoj određenoj osobi, ili je jednostavno želeo da privuče pažnju, niko ne zna.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvati na terenu "crtaju" svastiku, a Holanđani? (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jan.2017

Prije godinu i po Hrvati su zaprepastili fudbalsku javnost iscrtanim nacističkim simbolom svastikom na terenu Poljuda...Kukasti krst je iscrtan u blizini kaznenog prostora tokom duela Hrvatske i Italije u kvalifikacijama za EURO 2016. godine...Poljud nije jedini teren koji je poslužio za "umjetnički"...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.