Kolina: Želimo da VAR bude razumljiviji navijačima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2023, 14:17

Kolina: Želimo da VAR bude razumljiviji navijačima

Predsednik sudijskog komiteta FIFA Pjerluiđi Kolina izjavio je danas da je ubeđen da će komuniciranje sudija o odlukama VAR-a, koje će biti dostupno navijačima u realnom vremenu, pomoći boljem razumevanju VAR tehnologije.

Odbor Međunarodne fudbalske asocijacije (IFAB) usvojio je odluku da i na stadionu i putem TV prenosa bude uvedeno objašnjavanje sudijskih odluka, u kojima učestvuje VAR, gledaocima i navijačima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Odluka će se sprovoditi u međunarodnim takmičenjima tokom narednih 12 meseci kao pilot projekat.

Odlučili smo se za ovo jer smo dobili neke zahteve da odluku koju je doneo sudija nakon VAR intervencije učinimo razumljivijom za sve aktere fudbala, odnosno gledaoce na stadionu ili ispred televizije.

Pošto bi jezik mogao biti jedan od problema, mislili smo da će ovo FIFA Svetsko klupsko prvenstvo biti savršeno jer je to takmičenje na više jezika, sa timovima i, naravno, gledaocima koji dolaze sa svih šest različitih kontinenata", izjavio je Kolina za FIFA sajt.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hofenhajm ostao bez trenera

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2023

Fudbalski klub Hofenhajm saopštio je danas da je smijenio trenera Andrea Brajtenrajtera poslije serije loših rezultata u Bundesligi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.