Izvor: MozzartSport.com, 27.Maj.2020, 21:53

Hoću da budem De Brujne kad porastem i Sariju donesem ono što je Azar u Čelsiju

Dejan Kuluševski o svom fudbalskom profilu i još nekim stvarima

Iznenadio je mnoge Juventus odlukom da iskešira 35.000.000 evra Atalanti za Dejana Kuluševskog posle šest odličnih meseci u Atalanti. Iznenađenje jeste, ali švedski ofanzivac makedonskih korena briljirao je u dresu Parme, gde je i sada na pozajmici, a transfer u redove italijanskog šampiona najbolji je poklon za njegove igre.

Kuluševski će do leta sigurno biti u Parmi, a za kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << će tek biti odlučeno. Svakako, on ne može da dočeka da obuče dres Bjankonera, sve zbog jednog čoveka.

“Jedan od razloga zbog kojeg sam izabrao Juventus jeste Mauricio Sari i njegov taktički pristup. Prostudirao sam njegovu metodologiju detaljno i verujem da bih mogao odločno da se uklopim u njegov stil“, kaže Kuluševski.

Međutim, do tog momenta Kuluševski će morati još malo da se strpi...

“U Parmi su mi svi pomogli da se lepo uklopim i napredujem, od trenera do njegovih pomoćnika. Pokazali su mi da shvatim šta to znači težak i naporan rad i da ću biti nagrađen za trud“.

Po pitanju toga šta je to što može da pruži, Kuluševski je sublimirao kroz sledeću izjavu.

“Omiljeni igrač mi je Eden Azar. Pratio sam njegove igre i analizirao ih do detalja. Verujem da mogu kod Sarija da preuzmem njegovu ulogu iz Čelsija“.

Nije, ipak, Azar jedini igrač kojem se Šveđanin divi...

“Kevin de Brujne je među pet najboljih fudbalera planete. On je fantastičan igrač i želim da postanem kao on, ako ne i bolji. Zaista pratim fudbal mnogo i trudim se da temeljno ispratim igrače na mojoj poziciji“, priznaje Kuluševski i nastavlja:

“Celu karijeru sam igrao kao mezz'ala (polukrilo), tako da znam da mogu da odgovorim toj poziciji. Mada, u Parmi je moje idealno mesto baš na krilu. U mladom timu Atalante sam počeo kao neko ko igra pozadi. Ipak, verujem da je moja idealna pozicija trekvartiste, odmah iza napadača“.

Kuluševski tvrdi da mu nije jedini cilj da postiže golove ili asistira, već da pomogne timu da redovno trese mreže.

“Znam da moram još mnogo da radim kako bih dostigao pravi nivo, da moram više da šutiram i tako popravim učinak od pet golova u Seriji A, ali nisu golovi sve“.

Tokom prethodnih meseci dovodio se u vezu sa mnogim klubovima, a pogotovo Interom i Mančester junajtedom. Izabrao je Juventus...

“Za mene je Juventus ostvarenje sna. Imaću šansu da igram sa Kristijanom Ronaldom, ali svestan sam toga da ću morati mnogo da se dokazujem, da zaista zaslužujem da budem deo tima. Ranije sam stalno govorio da nemam jasne ciljeve, da samo hoću da napredujem, ali to se promenilo u poslednjim mesecima. Želim da budem među najboljima na svetu i uradiću sve kako bih to postigao“.

U Švedskoj ga mnogi porede sa Zlatanom Ibrahimovićem i veruju da je baš on sledeća velika fudbalska priča iz te zemlje.

“On je promenio ceo švedski fudbal i jedinstven je idol u toj zemlji. Moj san je da igram protiv njega i da jednom razmenimo dresove. Veruje u sebe mnogo, ništa ne prepušta slučaju i uvek ispunjava svoja obećanja“.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.