Izvor: MozzartSport.com, 31.Okt.2020, 01:59

Himnazija plesala El Pibeu za rođendan (VIDEO)

Tim iz La Plate slavio na startu Liga kupa

Ako se zna da je Dijego Maradona najveći fudbalski sin argentinskog naroda, uz svo poštovanje veličine i dostignuća Lionela Mesija, onda je 30. oktobar definitivno bio praznik u celoj zemlji. Iz dva razloga.

Prvi, što je tog dana El Pibe proslavio 60. rođendan, a drugi, što se fudbalska lopta najzad mrdnula s centra, a čekala je na tom mestu još od marta! Pa, ne može simboličnije da bude. Maradona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je fudbal, fudbal je Maradona. I potpuno je logično da se posle tako duge pauza zaigra baš na njegov rođendan i da prvi na teren izađe baš njegov tim, koji on vodi s klupe, Himnazija La Plata.

Nije bilo publike na tribinama, bar ne u onoj pravoj meri da sve dobije svečani ton, ali su se fudbaleri pobrinuli da Maradona dobije pravi poklon. Odigrali su odličan meč, nisu ličili na sebe iz perioda do marta, kada je trebalo da ispadnu iz lige i sa laganih 3:0 su upisali prve bodove u grupi Liga kupa.

Da su mogli da biraju rivala, igrači Himnazije iz La Plate, jednog od delova Buenos Ajresa, izabrali bi baš Patronato, pošto su do ovog duela imali protiv njih niz od sedam mečeva bez poraza. Još od 2012. Patronato traži trijumf protiv Himnazije, a ta potraga će potrajati još malo.

Kolumbijac Johan Karbonero, tek stigao iz Ons Kaldasa na pozajmicu, bio je strelac prvog gola. Odmah na debiju se upisao u strelce, mada više zasluga nosi golman gostiju, kojem je skoro iz mrtvog ugla lopta prošla kroz noge do mreže.

Ogromnu šansu imao je Patronato da izjednači u poslednjem minutu prvog poluvremena. Verovatno ni Rivero ne zna kako je golman Brouna izvadio loptu iz već viđenog gola. Udarac glavom s peterca, uz sam ćošak, ali je čuvar mreže Himnazije napravio čudo.

I ništa posle toga od gostiju, kao da im je taj propušteni zicer ugasio nadu i volju. Kazna za to ih je stigla u 57. minutu, Koronel je glavom skrenuo put gola loptu centriranu iz kornera i ona je odsela u mreži – 2:0.

Poslednji minut doneo je tačku na i, višnjicu na šlagu. Treći gol, da bude baš ubedljivo: Ramirez je majstorski reagovao i poslao loptu u gol za konačnih 3:0.

ARGENTINA, LIGA KUP

Petak na subotu

Grupa 6

Himnasija - Patronato 3:0 (1:0)

/Karbonero 41, Koronel 57, Ramirez 93/

Grupa 4

01.15:(2.50) Taljeres (3.00) Njuels Old Bojs (2.60)

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.