Havijer Klemente preuzeo Sporting

Izvor: B92, 14.Feb.2012, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Havijer Klemente preuzeo Sporting

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente novi je trener Sportinga iz Hihona.

Klemente je sa timom koji se bori za opstanak u Primeri potpisao ugovor do kraja sezone.

"Havijer Klemente je novi trener Sportinga, do 30. juna. BIće predstavljen u utorak," glasi kratko saopštenje na internet stranicama ekipe koja se nalazi na 19. mestu na tabeli sa šest bodova manje od najslabijeg tima 'iznad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << crte'.

Klemente je za 37 godina koliko je trener vodio reprezentacije Španije, Srbije i Kameruna i sedeo na klupi osam španskih klubova (Atletik Bilbao, Espanjol, Atletiko Madrid, Betis, Real Sosijedad, Tenerife, Mursija, Valjadolid) i Olimpika iz Marseja.

Poslednji posao bio mu je u Kamerunu, od avgusta 2010. do oktobra 2011. godine kada je smenjen zbog neuspeha u kvalifikacijama za afrički Kup nacija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.