Izvor: B92, 08.Jun.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja zbog nameštanja utakmica

Zagreb -- Hrvatska policija uhapsila više osoba zbog sumnje da su nameštali fudbalske utakmice, a mediji u toj zemlji navode da su među uhapšenima i poznati fudbaleri.

Zajednička akcija hrvatske policije i Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala nazvana je "Ofsajd".

Policija je saopštila samo da su u toku hapšenja i da će više informacija o akciji biti objavljeno kasnije. Pojedini mediji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenose da je uhapšeno 22 osobe na području cele Hrvatske.

Hapšenja su sprovedena na području Zagreba i u drugim delovima Hrvatske, a osumnjičeni koji su uhapšeni u Zagrebu se trenutno nalaze u u zatvoru u Hajncelovoj ulici.

Nacional doznaje kako se glavni osumnjičeni nalaze izvan Hrvatske te da se radi o nastavku velike međunarodne akcije. Krajem 2009. godine u Nemačkoj je sprovedena akcija raztbijanja fudbalske mafije, a Uefa je tada saopštila da se najveći broj sumnjivih utakmica odnosi na domaće lige u devet zemalja među kojima je i Hrvatska.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.