Haos u Hrvatskoj, objavljen snimak iz VAR sobe: Idite u ku**c svi zajedno! VIDEO

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 17:44

Haos u Hrvatskoj, objavljen snimak iz VAR sobe: Idite u ku**c svi zajedno! VIDEO

U Hrvatskoj je trka za šampionskom titulom nikad dramatičnija, a skandal koji je protresao tamošnji fudbal dodatno raspaljuje vatru.

Naime, posle meča u Varaždinu gde je Hajduk prosuo dva boda remijem 1:1, čime i propustio priliku da izbije na prvo mesto, došlo je do velike bure.

Najpre su Splićani izrazili protest da su lopte bile ispumpane i da nije bilo uslova za kvalitetnu igru, a potom su u javnost isplivali snimci iz VAR sobe.

Šta je sporno?
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U pitanju je vodeći gol Varaždina iz 40. minuta kada je, navodno, Marko Livaja bio prethodno fauliran, kao poništeni gol istog igrača za 2:1 u 78. minutu.

Hajdukovci smatraju da je Livaja bio fauliran od strane Luke Jelenića, te da je glavni sudija Fran Jović morao da dobije poziv iz VAR sobe da pogleda snimak.

To je smatrao i jedan od sudija u VAR sobi, koji je na snimku objavljenom od strane "Sportskih novosti", govorio glavnom u VAR sobi Antu Čuljku da pozove Jovića.

“Vuče ga, vuče ga. Fran, Fran, pa j****e, idi u k****! Vuče ga. Zoveš ga za ovo, moraš ga zvati‘”, govori jedan od sudija.

Nije bilo reakcije, a na kraju snimka čulo se:

“Idite u k**** svi zajedno!”

Nakon toga je Čuljak pitao glavnog sudiju Jovića kako je on video situaciju.

"Šta si video, Fran, daj mi reci sad?”, upitao je Čuljak i dobio odgovor:

“Video sam obostrano povlačenje, da ovaj njega čupa, i ovaj njega.”

Iako je javnost ovo svakako zanimalo, do "curenja" snimka nije smelo da dođe. Zato su se oglasili i iz produkcijske kuće "Croatel".

"Smatramo da je nedopustivo da se snimci iz VAR sobe prosleđuju bilo kome osim ovlašćenim stranama prema zaključenom ugovoru. Croatel snimke nije dostavio nikome, pa tako ni navedenom portalu. Smatramo da nadležni treba da utvrde ko je i iz kog razloga navedeni snimak plasirao. Croatel profesionalno obavlja svoj posao za HNS i VAR od 2019. godine i potpuno neutralno pristupa svakoj utakmici. Ni u kom slučaju nam nije u interesu uticati na regularnost takmičenja", stoji u saopštenju za javnost.

Podsetimo, trenutno Rijeka ima 50 bodova na čelu tabele, Hajduk 49, a Dinamo 47 uz meč manje od konkurenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HAOS U HRVATSKOM FUDBALU: Objavljen skandalozni snimak iz VAR sobe! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 27.Feb.2024

Nesvakidašnje! U Hrvatskoj se vodi nikad zanimljivija i žustrija borba za prvaka zemlje. Hajduk Split imao je priliku da izbije na prvo mesto i nastavi pohod ka rušenju dominacija Dinamo Zagreba. Međutim, tim sa Poljuda je odigrao nerešeno sa Varadžinom 1:1 i nije uspeo da preuzme vodeću...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.