Hanga u Barsi, pomogao i fudbalski klub u realizaciji! (video)

Izvor: Sportske.net, 01.Avg.2016, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hanga u Barsi, pomogao i fudbalski klub u realizaciji! (video)

Nastavlja se osipanje Laboral Kuće ali od ovog transfera je profitirao i fudbalski klub Alaveš.

Adam Hanga je novo pojačanje "Blaugrane", javlja "Eurohoops".

On će karijeru nastaviti u Kataloniji, a očekuje se da će potpisati i višegodišnji ugovor sa španskim gigantom.

Interesantna stvar vezana za njegov prelazak u Barsu je da su u njegov transfer uključeni fudbaleri Barselone, tačnije jedan ili dvojica.

Oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << će se priključiti fudbalskom klubu Alaveš, kako je na čelu tog klub iz Vitorije vlasnik Laboral Kuće Hosean Kereheta.

Ovo je prvi put u istoriji košarke da su u transfer jednog košarkaša uključeni i fudbaleri.

Naravno, Barselona će platiti i određenu svotu novca Baskoniji.

Hanga je minule sezone pokazao da je izuzetno dobar defanzivac i strašan atleta, a u Barsu dolazi kao zamena za Aleksa Abrinesa koji je otišao u Oklahoma Siti Tandere.

Minule sezone je u dresu Laborala na 60 utakmica u proseku davao 8,7 poena uz četiri skoka, 1,6 asistencija i 1,6 ukradenih lopti po meču.

U ugovoru sa Barselonom će stajati i klauzula po kojoj će Hanga narednog leta moći da ode iz kluba u slučaju NBA ponude, a zna se da je Mađar koji vuče korene iz Ekvatorijalne Gvineje, draftovan 2011. od strane San Antonio Sparsa, koji još uvek drže pravo na njegove usluge.

Što se tiče Laboral Kuće, oni neće ni najmanje podsećati na tim iz prethodne sezone, kako ih je napustilo devet igrača!

Za sada su angažovana samo četiri košarkaša među kojima su Rodrig Buboa i Andrea Barnjani, ali će Sito Alonso, koji je postavljen za trenera nakon odlaska Velimira Perasovića, morati da dovede još veliki broj kvalitetnih igrača kako će njegova ekipa igrati i u Evroligi naredne godine.

U nastavku pogledajte najbolje poteze Adama Hange iz sezone za nama.


Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Trange-frange: Najneobičniji transfer u istoriji

Izvor: B92, 01.Avg.2016

Dosadašnji krilni košarkaš Laboral Kuče Adam Hanga postaće novi igrač Barselone u jednom od najneobičnijih transfera u istoriji košarke...Osim obeštećenja za 199 cm visokog Hangu, Barselonina fudbalska sekcija poslaće jednog ili dvojicu fudbalera u Alaves – naime, Hosean Kereheta vlasnik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.