Izvor: Nezavisne Novine, 15.Mar.2017, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hajduku dvije utakmice bez publike i 80.000 kuna kazne

Disciplinski sudija Prve hrvatske fudbalske lige Saša Pavličić Bekić kaznio je Hajduk s dvije domaće utakmice bez publike i 80.000 kuna (oko 21.000 maraka) novčane kazne.

Hajduk će pred praznim tribinama igrati utakmice protiv Slaven Belupa i Cibalije.

Iako je na raspolaganju imao i žešće kazne, Pavličić Bekić nije želio dodatno da podgrije tenzije u ionako uzavrelom hrvatskom fudbalu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << uzeo je u obzir i činjenicu da incident nije prouzrkovao teže posljedice, piše "vecernji.hr".

Najveći prekršaj kluba je propust u organizaciji meča zbog kojeg je u nadoknadi vremena na teren ušao 22-godišnji huligan, vatrogascima uzeo metalni štap za hvatanje užarenih baklji te njime mahao i prijetio glavnom arbitru.

Njega policija tereti za četiri prekršaja: ulazak u prostor koji nije bio predviđen za gledaoce, maskiranje, uzimanje opasnog predmeta te remećenje javnog reda i mira.

On se, međutim, ne tereti za pokušaj napada ili bilo koje drugo teže djelo, zbog kojeg bi Hajduk na kraju mogao da dobije znatno veću kaznu.

Takođe, iako je policija pronašla i zaplijenila čak 130 pirotehničkih naprava prije utakmice, svejedno ih je još stotinjak uneseno i zapaljeno.

Hajduk se pred HNS-om branio činjenicom da je bilo angažovano 350 redara i 200 policajaca (na više od 15.000 gledalaca), da je uskakanje huligana u teren propust obezbjeđenja, a njegova višeminutna šetnja terenom propust policije.

Zbog rasističkog skandiranja prema igraču Hajduka Hamzi Beriju od Armade, Rijeka će platiti 15.000 kuna (oko 4.000 maraka) kazne.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.