Izvor: Politika, 05.Avg.2013, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gurajmo mlade, a ne strance

Selektor fudbalske reprezentacije analizira uspeh naših omladinaca u Litvaniji i najavljuje susret A selekcije s Kolumbijom

Selektor naše najbolje fudbalske reprezentacije Siniša Mihajlović je kao i čitava naša javnost srećan zbog uspeha omladinaca koji su osvojili titulu prvaka Evrope. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << početku razgovora za „Politiku” kaže da nije očekivao tako veliki uspeh:

– Međutim, kad jedna ekipa ima jaku želju za dokazivanjem, visok borbeni moral, inteligenciju, onda joj protivnik ne može ništa. Jednostavno, Srbija je kao ekipa delovala sjajno. Zato, svi moramo biti ponosni na te momke.

U grupi sjajnih mladih fudbalera, da li je bilo onih koji su vas posebno oduševili?

– Mitrović je pokazao da je pravi lider ove generacije, mnogo se promenio. Rekao sam mu pre odlaska u Litvaniju da mora da bude primer ostalima. Pozvaću ga protiv Kolumbije. Naravno, video sam i da ostali momci imaju potencijal kakav je potreban Srbiji, pre svih Pavlovski, zatim golman Rajković, Golubović…

Ipak, naši klubovi se nekako boje da daju šansu mladom igraču?

– Volim mlade igrače. Ne vidim zbog čega bi naši najbolji klubovi dovodili strance. Tu istu grešku pravili su i Italijani. Mislim da predsednici klubova i treneri moraju da budu hrabriji. Kad se sve te stvari poklope imaćemo jaku reprezentaciju, jer, uvek imamo odlične fudbalere do 17 ili 18 godina ali posle toga nastaje propast. Iskreno, znam u koji sam rizik ušao kada sam preuzeo reprezentaciju, kada sam se odlučio na podmlađivanje tima, ali, to je moja stvar.

Iduće nedelje u Barseloni Srbiju očekuje prijateljska utakmica protiv Kolumbije. Koliko je važna ta poslednja provera pred meč sa Hrvatskom 6. septembra u Beogradu?

– Utakmicu s Kolumbijom smo želeli da igramo u Beogradu, ali je njen savez hteo u Španiju jer tamo ima mnogo navijača. Napravili smo spisak igrača koji ćemo obelodaniti u nedelju na konferenciji za novinare. Neće biti nekih velikih promena, s tim što ne možemo da računamo na povređenog Nastasića. Kolumbija spada u red najboljih svetskih selekcija, trenutno su treći na Fifinoj listi a mi daleko iza njih. Ali, uvek želimo da igramo protiv najboljih, da vidimo gde smo.

Luka Modrić, jedan od najboljih hrvatskih igrača, nedavno je izjavio da očekuje pobedu Hrvatske u Beogradu. Šta kažete na to?

– I mi idemo na pobedu. Ne vidim ništa loše u tome. Znam da će utakmica biti teška, da je u ovom momentu Hrvatska bolje plasirana od nas na tabeli, da imaju odlične igrače. Ali i mi ćemo dati sve od sebe da im se revanširamo za poraz u Zagrebu.

Partizan, Zvezdu i Vojvodinu ove nedelje očekuju revanši na međunarodnoj sceni. Šta predviđate?

– Vojvodina ima najtežeg protivnika. Bursa ima odličan tim, šteta je što su Novosađani primili gol u poslednjoj sekundi meča (2:2). Međutim, ne treba gubiti nadu, iznenađenja su uvek moguća. S druge strane „večiti” imaju šansu, posebno Partizan, dok Zvezda mora da postigne barem dva gola.

----------------------------------------------

Drulović dobar saradnik

„Često sam bio u kontaktu sa Ljubinkom Drulovićem, jer on je deo našeg stručnog štaba. Imamo odličnu saradnju, tako je uostalom i sa ostalim trenerima”, kaže Mihajlović o selektoru omladinaca.

Dragan Todorović

objavljeno: 06.08.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.