Izvor: MozzartSport.com, 23.Nov.2020, 17:40

Gudelj: Trebalo je da budemo hrabriji, da više igramo fudbal

“U najvažnijem meču generacije nismo bili na preoznatljovom nivou“, kaže srpski internacionalac

Škotska još peče igrače, a Fudbalski savez Srbije u kampanji pred decembarsku Skupštinu. Pa su ovih dana medije preplavili intervjui reprezentativaca koji preuzimaju apsolutnu odgovornost za poraz od Škotske u finalu baraža za Evropsko prvenstvo. Nemanja Gudelj, kao i ranije Nemanja Radonjić, u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << intervjuu za Blic kaže da odgovornost nije na Savezu, već na samim igračima.

U Oslu je bilo sjajno, protiv Škotske potpuno drugačije izdanje. Krivica je isključivo u nama jer nismo umeli da ponovimo pristup sa utakmice protiv Norveške. Trebalo je da budemo hrabriji u duelima, agresivniji. Da više igramo fudbal i da od starta utakmice stavimo Škotskoj do znanja da smo mi ekipa koja ima veći kvalitet i koja zaslužuje da bude na Evropskom prvenstvu”, kaže Gudelj za Blic i dodaje.

Pokazali smo posle toga da umemo da odigramo na nivou velike reprezentacije. Protiv Mađarske je bilo korektno, protiv Rusije sam rezultat govori dosta toga. Ali šta vredi, kada u najvažnijem meču ove generacije nismo bili na prepoznatljivom nivou“.

Za kraj i o Savezu naravno, jer dobar deo javnosti smatra da i na Terazijama treba da ponesu svoj deo krivice.

Nije korektno da se krivica svaljuje na ljude koji nemaju nikakve veze sa porazom od Škotske. Imali smo tokom celog kvalifikacionog ciklusa punu podršku čelnih ljudi Saveza, predsednik Kokeza je uoči meča došao da nas motiviše, pričao s nama... U Srbiji se stalno ide od očaja do euforije. Posle Osla je sve bilo bajno i sjajno, a sada ništa ne valja. Moramo da menjamo mentalitet, poglede na stvari, razmišljanja. Zaista nemam šta da zamerim rukovodstvu. Mi smo bili na terenu, mi smo igrali protiv Škotske i naša je odgovornost što nismo u tih 120 minuta pokazali koliko vredimo. A verujte mi da vredimo puno. Ovo nam je lekcija za budućnost i jedva čekam start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo da pokažemo svima koliko nam je stalo do dresa sa državnim grbom”, rekao je Gudelj za Blic.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.