Grom ubio desetoro dece

Izvor: B92, 28.Avg.2020, 12:23

Grom ubio desetoro dece

Udar groma usmrtio je desetoro dece u zabačenom gradu Ugande, blizu granice s Kongom, saopštila je danas lokalna policija.

Deca, čija je starost bila od 9 do 16 godina, sklonila su se od kiše u kuću sa slamnatim krovom kad je udario grom, prenosi AP. Oni su pre toga igrali fudbal na obližnjem terenu, rekla je Džozefin Angusija, portparolka policije u pokrajini Zapadni Nil.

Agnusija je dodala da je još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << četvoro dece povređeno.

Smrtonosne munje obično su zabeležene u istočnoafričkoj zemlji tokom vlažnih sezona. U nekim slučajevima deca su usmrćena dok su bila u svojim učionicama. Mnoge škole, posebno u ruralnim sredinama, nisu opremljene gromobranima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GROM UBIO DESETORO DECE: Sklonili se od kiše u kuću sa slamnatim krovom, pogodila je SMRTONOSNA MUNJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2020

Udari groma sa tragičnim ishodom nisu retki u ovom delu sveta..Udar groma usmrtio je desetoro dece u zabačenom gradu Ugande, blizu granice s Kongom, saopštila je danas lokalna policija...Deca, čija je starost bila od 9 do 16 godina, sklonila su se od kiše u kuću sa slamnatim krovom kad je udario...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.