Grant brani Terija

Izvor: RTS, 25.Sep.2012, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grant brani Terija

Avram Grant stao je na stranu svog nekadašnjeg kapitena, izjavivši da ne razume zašto Fudbalska asocijacija Engleske nije prekinula disciplinski postupak protiv Terija. On nije rasista, već izuzetno dobar čovek, izjavio bivši menadžer Čelsija.

Bivši menadžer Čelsija Avram Grant rekao je danas da je Fudbalski savez Engleske (FA) pogrešio što nije odustao od disciplinskog postupka protiv Džona Terija, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je osumnjičen da je na rasnoj osnovi uvredio Antona Ferdinanda iz Kvins Park Rendžersa.

"Niko ne smatra da je Džon Teri rasista. FA bi trebalo da odustane od ovog slučaja. Verujem da je moja poruka jasna. Za FA je, ipak, najvažnije da pošalje poruku da neće trpeti rasizam u fudbalu", rekao je Grant novinarima u Londonu.

Sud u Londonu u julu je zbog nedostatka dokaza odbacio mogućnost pokretanja krivičnog postupka protiv Terija, ali su disciplinci FA odlučili da nastave sa svojom procedurom.

Posle takve odluke FA štoper Čelsija rešio je da se povuče iz reprezentacije Engleske za koju je odigrao 78 utakmica.

"Džon voli da se bori i znam da mu je nacionalni tim veoma važan, a zato sam bio iznenađen njegovom odlukom. On nije dete, dobro zna šta radi. Ono što je sasvim sigurno, ponavljam, on nije rasista, već izuzetno dobar čovek. Poštuje svakoga i iznenadio sam se kad sam čuo da ga neki ljudi gledaju drugačije", rekao je bivši trener Čelsija i Partizana.

Incident između Terija i Ferdinanda desio se u oktobru prošle godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.