Grad Split većinski vlasnik KK Split

Izvor: Mondo, 18.Okt.2012, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Split većinski vlasnik KK Split

Grad Split je najpre dao veštačko disanje fudbalskom klubu Hajduk, a od danas je preuzeo brigu i nad drugim čedom - košarkaškim klubom.

Košarkaški klub Split spašen je mogućeg stečaja, baš kao pre nekoliko dana i fudbalski klub iz tog dalmatinskog grada - Hajduk.

Gradska skupština Splita danas je jednoglasno odlučila da se KK Split preobrati u dioeničarsko društvo, u kojem će upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Grad postati većinski vlasnik kluba.

Odlučeno je i da se na Grad prenesu dugovanja kluba koje ima prema državi, a iznos je oko 23 miliona kuna (oko 345 miliona dinara). Tako će se dug kluba pretvoriti u vlasničio udeo Grada, odnosno u deonice koje će imati Grad u klubu, prenose hrvatski mediji.

Predsednik KK Split Mladen Naletilić rekao je da je ovime klub spašen, jer je izbegnut stečaj.

(MONDO - foto: KK Split)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Grad brine i o košarkašima Splita

Izvor: Kurir, 18.Okt.2012

Košarkaški klub Split spašen je mogućeg stečaja, pošto je grad posle pomoći fudbalerima Hajduka, odlučio da preuzme brigu i o košarkašima...Gradska skupština Splita danas je jednoglasno odlučila da se KK Split preobrati u dioeničarsko društvo, u kojem će upravo Grad postati većinski vlasnik...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.