Grad Niš i Fudbalski savez Srbije osnivaju Sportsko-privredno društvo

Izvor: JužneVesti.com, 08.Feb.2024, 15:20

Grad Niš i Fudbalski savez Srbije osnivaju Sportsko-privredno društvo

Ubrzo nakon dogovora Grada Niša i Fudbalskog saveza Srbije da na lokaciji Lozni kalem izgradi "Mini-Pazovu", fudbalski centar, Gradsko veće Niša usvojilo je predlog da Grad i FSS osnuju sportsko-privredno društvo koje će se biti zaduženo za budući sportski objekat na putu za Nišku Banju. Još nije poznato ko će biti u tom društvu, niti tačna prava i obaveze, ali se zna da će za centar Grad dati zemljište, a FSS novac i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << opremu.

Obilazak prošao 16. januara, velike najave usledile; foto: FSRIS Deset dana nakon obilaska lokacije za novi Sportski centar, nalik na onaj u Staroj Pazovi, Fudbalski savez Srbije je poslao Pismo o namerama kojim je iskazao nameru da se njegovim sredstvima izgradi fudbalski trening-centar, rekla je Ružica Đorđević, načelnica Uporave za imovinu i održivi razvoj.

Potrebno je Grad Niš izdvoji građevinsko zemljište koje bi bilo odgovarajuće, a FSS novčana sredstava i nabavku sportske opreme. Predlaže se osnivanje zajedničkog Sportsko-privrednog društva i utvrđuje se da je opravdana inicijativa FSS-a čime se ostvaruju pozitivni efekti za razvoj Grada, sporta i fudbala. Ugovorom o osnivanju koji će potpisati Gradonačelnik Niša i Fudbalski savez Srbije bliže će se urediti međusobna prava i obaveze osnivača, definisati uslovi i pitanja, uključujući i ulaganja - rekla je Ružica Đorđević.

Zanimljivo da u raspravi o ovoj tački Veća nije učestvovao većnik za sport, ali jesu većnica za kulturu i većnik za planiranje i izgradnju. Doduše, to nije bila rasprava, već prilika da Adriana Anastasov pozdravi ovu odluku, a Nenad Stanković istakne da je to dobro za razvoj Niške Banje.

Ovo je odlična vest za Niš. To je dobro za razvoj Niša, za omladinu, građane i taj deo grada. Imaćemo samo benefite od toga u narednim godinama. Pohvalila bih dobru odluku u ovim teškim vremenima kada treba deca da se bave sportom - rekla je Atanasov.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakla je da se iz budžeta Niša neće izdvajati novac za izgradnju ovog Sportskog centra jer je to obaveza Fudbalskog saveza Srbije.

Lokacija je vrlo atraktivna jer za čitav kompleks imamo viziju. To upotpunjuje Nišku Banju i njenu ponudu. Budžet ne treba da menjamo, a Fudbalski savez ulazi sa novcem koji je veća vrednost u odnosu na zemljište. To su milioni evra koji će FSS uložiti u trening centar za mnoge fudbalske ekipe, ali i trening centar za jug i istok Srbije. Oko važne ideje smo se dogovorili - rekla je Sotirovski.

Ostaje nejasno da li će i u kojoj meri niški klubovi moći da koriste usluge ovog budućeg centra, na primer za pripreme ili treninge.

Podsetimo, na lokaciji Lozni kalem u planu je izgradnja akva-parka za koji se trenutno ne zna šta je dosad urađeno. Pripremni radovi počeli su februara 2022. godine, radove izvode tri firme - Alex E&C, a radiće i Krip-inžinjering i Vodogradnja, vrednost ugovora je oko 1,7 milijardi dinara, a predviđeno je da se u okviru akva-parka koji se prostire na površini od 5,4 hektara nađu restoran, spa centar, rekreativni, vitaliti, zatvoreni i bazeni sa talasima i drugi zabavni sadržaji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.