Glasanje za Zlatnu loptu namešteno?

Izvor: B92, 22.Nov.2013, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glasanje za Zlatnu loptu namešteno?

Predsednik Portugalske fudbalske federacije (FPF) Fernando Gomeš optužio je za lažiranje organizatore izbora za Zlatnu loptu (Ballon d'Or).

"Glasanje za Zlatnu loptu je rezultat nameštenog procesa, i to od početka. To potvrđuje najnovije pomeranje roka glasanja", izneo je optužbe Gomeš u intervjuu televiziji RTP.

On je napomenuo da sama činjenica da je glasanje produženo do 29. novembra zbog malog odziva "znak da ljudi više ne veruju u proceduru, koja je nameštena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od samog početka".

FIFA je u sredu produžila glasanje, koje je prvobitno trebalo da se završi prošlog petka, a svi koji su već glasali, mogu da promene svoju prvobitnu odluku.

Odluka o produženju glasanja došla je iste večeri kada su se igrali revanši baraža za plasman na Svetsko prvenstvo, a nakon što je Kristijano Ronaldo sa tri gola srušio Švedsku u predgrađu Stokholma, postao je novi favorit, ispred Franka Riberija.

Osvajač sve tri prethodne nagrade za najboljeg igrača godine (Zlatna lopta) bio je Argentinac Lionel Mesi.

Do 2010. godine postojale su dve nagrade u ovoj konkurenciji, jednu je dodeljivala FIFA, a drugu prestižni francuski fudbalski magazin Frans fudbal, ali su one pre tri godine ujedinjene u jedinstvenu nagradu Ballon d'Or.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.