Gladbah imenovao novog sportskog direktora

Izvor: B92, 16.Feb.2022, 00:54

Gladbah imenovao novog sportskog direktora

Fudbalski klub Borusija Menhengladbah imenovao je šefa svoje omladinske škole Ronalda Virkusa za novog sportskog direktora tog kluba.

Virkus je na mesto sportskog direktora postavljen posle iznenađujućeg odlaska Maksa Eberla koji je podneo ostavku 28. januara nakon više od 13 godina provedenih na toj funkciji.

Ronald Virkus (55) je u klubu 1990. godine kada je počeo kao trener omladinaca.

Trenirao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je timove do 15, 17 i 19 godina, a dužnost šefa akademije preuzeo je 2008. godine.

Posle sezona u kojima se borio za kvalifikacije za Ligu šampiona, Gladbah je ove sezone doživeo veliki pad i blizu je zone ispadanja i već je završio takmičenje u Kupu Nemačke.

Borusija Menhengladnah je trenutno na 13. mestu na tabeli Bundeslige, odnosno ima četiri boda više od prvog tima u zoni ispadanja.

Ekipa Gladbaha će prvi meč sa Virkusom na novoj poziciji odigrati u nedelju protiv drugoplasirane Borusije Dortmud, pre serije utakmica sa rivalima koji se bore za opstanak Volfsburgom, Štutgartom i Hertom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.