Gibraltar želi i u FIFA preko suda

Izvor: B92, 26.Sep.2014, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gibraltar želi i u FIFA preko suda

Fudbalski savez FS Svetska fudbalska federacija (FIFA) odbila da ga uvrsti medju svoje članice.

Predsednik Fifa Sep Blater rekao je da "FS Gibraltara ne može da postane član te organizacije pošto to nije u skladu sa zakonima svetske kuće fudbala u po pitanju nezavisnih teritorija".

"Očekivali smo ovakvu odluku FIFA na osnovu njenog statuta koji navodi da Gibraltar nije nezavisna teritorija, pa ćemo podneti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žalbu CAS. To je naš prvi korak", rekao je portparol Fudbalskog saveza Gibraltara-

Gibraltar je poseban deo teritorije Velike Britanije čiji je Fudbalski savez ipak uspeo da ga uključi u Evropsku fudbalsku uniju (UEFA), posle žalbe Sudu za sportsku arbitražu.

Na osnovu toga reprezentacija Gibraltara učestvuje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, a u prvoj utakmici u septembru izgubila je od Poljske sa 7:0.

"Sada smo članica UEFA i želimo da odemo na viši nivo", rekao je portparol Fudbalskog saveza Gibraltara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gibraltar će podneti tužbu protiv FIFA

Izvor: Sportske.net, 27.Sep.2014, 09:50

Fudbalski savez Gibraltara saopštio je danas da će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu (CAS) pošto je Svetska fudbalska federacija odbila da ga uvrsti među svoje članice.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.