Gereru osam utakmica suspenzije

Izvor: B92, 05.Mar.2012, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gereru osam utakmica suspenzije

Peruanski napadač Paolo Gerero suspendovan je na osam mečeva neigranja zbog brutalnog faula nad Svenom Ulrihom u subotu.

Centarfor Hamburga žestoko je uklizao golmanu Štutgarta, u utakmici koju su "švabe" dobile sa 4:0, uz dva gola Zdravka Kuzmanovića.

Gerero je startovao na rivala kod korner zastavice, i dok je Ulrih gradio loptu, Peruanac ga je đonom kopačke udario u gornji deo noge, bez namere da osvoji loptu.

Gereru je odmah pokazan crveni karton, a u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponedeljak je Sportski sud Nemačke fudbalske federacije potvrdio predviđenu kaznu od osam utakmica suspenzije.

"Razočaran sam ovakvom odlukom. Ne odobravam Gererov start, ali ako to moram da uporedim sa drugim prekršajima onda ovo nije jedan od gorih", rekao je Frank Arnesen sportski direktor HSV-a.

Gereru je ovo drugi veliki incident u svega dve godine. U 2010. je nakon utakmice, pri izlasku s terena, bocom vode pogodio navijača u glavu. Klub ga je tada momentalno kaznio.

Peruanac bi trebalo da se vrati u tim HSV-a dva kola pre kraja prvenstva, ali postoji i mogućnost da mu kazna bude smanjena, s obzirom da se uprava hamburškog kluba već žalila na donesenu odluku DFB-a.

Hamburger SV je tek 13. na tabeli sa svega šest pobeda i 27 osvojenih bodova posle 24. kola Bundeslige.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.