GOLMANKI NE DAJU DA IGRA S MUŠKIMA

Izvor: Kurir, 14.Mar.2012, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GOLMANKI NE DAJU DA IGRA S MUŠKIMA

FIFA sprečila golmanku reprezentacije SAD Houp Solo da zaigra u muškoj ligi

Stvarno nepravda.

Amerikanka Houp Solo (31) želela je ove sezone da zaigra u ligi sa muškarcima, ali ju je u tom poduhvatu sprečila FIFA. Najbolja golmanka Svetskog prvenstva u Nemačkoj prošle godine želela je da se spremi za Olimpijske igre jer je njena ekipa suspendovana od strane Američke ženske profesionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << fudbalske organizacije.

Amerikanka, koja se obnažena prošlog leta slikala za magazin ESPN, došla je na originalnu ideju, za koju FIFA nije imala sluha.

- Želela sam da zaigram za ekipu Sent Luisa u nižoj ligi. Verujem da bih uspela da se snađem u igri s muškarcima. Šteta je što FIFA ne dozvoljava takve stvari, jer nije uvek lako biti najbolji na svetu ako igraš samo sa ženama. Mislim da je FIFA pogrešila - poručila je Houp.

(S. R.)
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.