Fudbalski transferi: kombinacije i spekulacije...

Izvor: Blic, 07.Jan.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbalski transferi: kombinacije i spekulacije...

Počeo je zimski prelazni rok, a Blic online vam prenosi najnovije spekulacije engleskih, italijanskih i španskih medija o mogućim dolascima i odlascima fudbalera iz najpoznatijih evropskih klubova. Kada se "fudbalska pijaca" završi, videćemo koliko je ovih vesti zaista imalo kakvu-takvu podlogu...

Najbolji fudbaler Totenhema, Dimitar Berbatov izjavio je da je njegov agent pogrešio kada je rekao da on želi da napusti klub.

Bugarski reprezentativac je navodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nezadovoljan ekipom u poslednje vreme, pa se pričalo o njegovom odlasku u neki klub koji ima vće ambicije od Totenhema. Ipak, sam Berbatov je izjavio da želi da ostane na Vajt hart lejnu.

"Mnogo se pričalo okolo, ali te priče su čista glupost. Već sam se umorio od provlačenja mog imena po novinama. Želim da živim na miru. Igrač sam Totenhema i dajem sve od sebe da pomognem svom timu. Zadovoljan sam klubom. Trofeje i priznanja možeš da osvojiš sa svakim timom, pa i sa Totenhemom", izjavio je Berbatov. Totenhem je nedavno procenio Berbatova na 35 miliona funti, ali Berbatov smatra da je taj potez ishitren.

"To je besmisleno. Ja ne vredim toliko. Samo radim svoj posao, a to je davanje golova. Ja nisam Totenhem", rekao je Berbatov.

Jedan od najboljih italijanskih trenera, Marčelo Lipi otkrio je da je odbio ponudu Juventusa, kao i da bi u budućnosti vodio Barselonu ili Fiorentinu.

Lipi je na Svetskom prvenstvu u Nemčkoj 2006. sa selekcijom Italije osvojio prvo mesto, a od tada je bez angažmana, što ga je automatski učinilo metom brojnih timova. Iskusni trener, otkrio je nameru da se vrati na klupu na početku naredne sezone.

"Spreman sam za povratak na klupu. Odbio sam mnogo ponuda, uključujući i Juventus. Tada nisam bio spreman. Mislim da sam donekle pogrešio sa tako dugim odsustvom, ali osećam da još nisam zarđao. Želeo bih da vodim klub koji se oslanja na mlade igrače. U Italiji to je Fiorentina, a od inostranih klubova, svakako Barselona", rekao je trofejni stručanjk.

Zaboravljeni napadač Liona, Fred, uprkos ponudi Mančester sitija, veoma je blizu dogovora sa ekipom Pari Sen Žermena. Uprava Liona saopštila je da je Fred jako blizu odlaska, što je potvrdio savetnik kluba, Bernar Lakomb.

"Fred je na pragu dogovora sa PSŽ-om". Fred je u Lion stigao 2005. godine i u prve dve sezone ostavio fantastičan utisak, ali od tada su ga od terena odvojile brojne povrede, ali i sve bolje igre klinaca iz Liona, pre svih Karima Benzeme. Štaviše, počele su i da se pojavljuju priče o niskom stepenu discipline, lošem ponašanju i izostancima sa treninga, pa je sve rezultiralo obostranom željom o prekidu saradnje. Lion je spreman da za 12 miliona evra pusti Freda, a eventualan pozajmica ne dolazi u obzir, kada je Lion u pitanju. Pored Freda, kako je najavio Lakomb, postoji mogućnost da još jedan Brazilac, Fabio Santos dobije dozvolu da ode u Sao Paolo na pozajmicu, dok bi klub umesto Freda angažovao fudbalera Kruz Azula, Sezara Delgada.

Vezista Ajaksa, Hedvigs Maduro potvrdio je spekulacije izjavom da bi najviše voleo da zaigra u Seriji A. Jedan od najtalentovanijih holandskih fudbalera najavio je odlazak iz Ajaksa, nakon odbijanja da produži ugovor, a mnogi smatraju da je pitanje dana kada će zadnji vezni Ajaksa pojačati neki veći evropski klub.

"Uvek sam voleo da gledam italijanski fudbal na TV, a Edgar Davids i Jap Stam rekli su mi dosta toga lepog o Seriji A. Igrati u Italiji je nešto što bi mi predstavljalo veliko zadovoljstvo". Interesovanje za Madura pokazali su Fiorentina, Juventus i Inter, mada je trener šampiona Roberto Manćini odbacio mogućnost dolaska mladog Holanđanina.

"Meni treba igrač koji će biti važan u godinama koje su pred nama, u suprotnom, besmisleno je kupovati igrače", rekao je Manćini.

Hedvigs Maduro odigrao je 12 mečeva za Holandiju i bio učesnik Svetskog prvenstva 2006.

Kako navode izveštaji iz Nemačke, ekipa Hanovera zainteresovana je za napadača Verdera, Ivana Klasnića. Hrvatski internacionalac se vratio u tim Verdera sredinom decembra nakon teške operacije i gotovo jedne godine odsustva sa terena. Ugovor sa Verderom ističe, a klub još uvek nije ponudio opciju produžetka.

"Nije bilo nikakvih razgovora, i ja ne bih dalje pričao na tu temu", rekao je Klasnić. Odnos Ivana Klasnića sa upravom Verdera nije baš sjajan pogotovo posle brojnih kritika koje je njegov lekar uputio na stručni štab Verdera, jer nije pažljivo lečio talentovanog napadača. Poslednje vesti iz Nemačke ukazuju da su brojni klubovi, pre svih Hanover, vrlo zainteresovani za usluge Ivana Klasnića.

"Ukoliko je igrača njegovih kvaliteta moguće dovesti bez obeštećenja, onda klub kakav je naš prosto mora biti zainteresovan", izjavio je sportski direktor Hanovera, Kristijan Hohšteter.

Zamena za Didu: Sebastijan Frej

Fudbalski klub Milan spreman je da u Fiorentinu pošalje Alberta Đilardina, kako bi uspeo da angažuje golmana "Viole", Sebastijana Freja, prenose italijanski mediji. Trener Milana, Karlo Anćeloti izgubio je poverenje u ove sezone nestabilnog Didu, a prvi na listi želja trenera Milana je upravo golman Fiorentine. Poslednja opcija čelnika Milana je da Fiorentini ponudi Alberta Đilardina, momka koji je na San Siro stigao iz Parme 2005, ali nije uspeo da dokaže da je igrač na koga Milan može da se osloni. Sa druge strane, trener Fiorentine i bivši stručnjak Parme, Ćezare Prandeli ne bi imao ništa protiv da ponovo uspostavi saradnju sa Đilardinom koga je dosta uspešno trenirao u Parmi. Igrajući za Parmu tri sezone, Alberto Đilardino je na 96 nastupa postigao 50 golova.

Fudbaler švajcarskog Ciriha, Rafael Kaetano potpisao je ugovor sa Hertom iz Berlina, saopšteno je iz FK Cirih.

Kaetano je skrenuo pažnju čelnika Herte, nakon odličnih nastupa u ligi i 12 golova na 15 nastupa za Cirih u dosadašnjem toku seone. Brazilac je danas stigao u Berlin, kako bi završio sve detalje oko ugovora i obavio lekarske preglede, a nije saopšteno koliko je novca Herta izdvojila za transfer. Kaetano je proveo tri sezone u Cirihu gde je osvojo titulu 2006, a u Brazilu je nastupao za Vitoriju i Juventus Rio Branko.

Vezista Atletika iz Madrida, Maniš, najozbiljnije je zainteresovan da pojača Inter, prenosi "Gazeta delo sport".

Šampion Italije je više puta ove sezone dovođen u vezu sa reprezentativcem Portugala, a nedavno je i Luis Figo, povređeni član Intera, svom klubu preporučio iskusnog vezistu. Maniš je spreman da napusti Atletiko nakon što je izgubio mesto kod trenera Karlosa Agirea, o čemu svedoče četiri vezana meča na kojima je bio izostavljen iz ekipe. Agent Maniša, nalazi se trenutno u Madridu gde će obaviti sastanak sa čelnicima Atletika oko budućeg statusa bivšeg fudbalera Čelsija. Za Maniša, pored Intera, interesovanje je pokazao i Totenhem.

Italijanski mediji preneli su informaciju da je golman Livorna, Marko Amelija na pragu potpisivanja ugovora sa Barselonom. Dete Rome i posle Điđija Bufona, najbolji italijanski golman očajnički želi da napusti ekipu Livorna, kako bi u nekom većem klubu pokazao koliko vredi. Italijanska štampa tvrdi da je Barsa spremila preko šest miliona evra za Ameliju, koji bi trebalo da zameni rezervnog golmana Barselone, Horkera koji je doživeo tešku povredu ligamenata. Ukoliko pređe na Nou Kamp, Amelija će imati priliku da se zajedno sa Viktorom Valdesom bori za mesto prvog golmana katalonskog kluba. Barselona je pored Marka Amelije zainteresovana i za golmana Boltona, Jusija Jaskalainena, koji se nalazi na pragu odlaska sa Ribok stadiona, ali će konkurenciju imati u Aston Vili, Galatasaraju, Fenerbahčeu, Interu i Milanu.

Napadač Juventusa, Rafaele Paladino odbacio je mogućnost odlaska iz Torina i izjavio da je veoma zadovoljan statusom u klubu.

Nedavno su se pojavile spekulacije da je menadžer Arsenala, Arsen Venger veoma zainteresovan za napadača koji na kašičicu igra za Juve od početka sezone, ali je sam Paladino izjavio da mu se ne žuri sa odlaskom.

"Ja sam pre svega navijač Juventusa i ako moram da sedim na klupi, a Juve da bude prvi na tabeli, meni je u redu. Radim polako ali sigurno i mislim da ću, ako tako nastavim, steći poverenje Klaudija Ranijerija, a zatim izboriti mesto u reprezentaciji", izjavio je Paladino.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.