Fudbalski transferi: U Saudijskoj Arabiji ne štede - Ronaldo, Benzema, Mane, Firmino, Sergej, Nejmar

Izvor: B92, 16.Avg.2023, 07:55

Fudbalski transferi: U Saudijskoj Arabiji ne štede - Ronaldo, Benzema, Mane, Firmino, Sergej, Nejmar

Brazilski superstar Nejmar novi je član saudijskog kluba Al Hilal u kojem će mu saigrač biti Sergej Milinković Savić.

Saudijska Arabija ima ambiciozan plan da stvori jednu od najjačih liga na svetu, a sudeći po fudbalerima koji su došli u tu zemlju nije daleko od toga.

Posle Kristijana Ronalda, Karima Benzeme, Sadija Manea, N'Gola Kantea, Roberta Firmina, Džordana Hendersona, u Saudijskoj Arabiji će iograti i brazilski superstar Nejmar.

Brazilac Nejmar, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan od najboljih fudbalera sveta, potpisao je dvogodišnji za saudijski Al Hilal za oko 90 miliona evra, uz značajne bonuse.

"Postigao sam mnogo u Evropi i uživao u posebnim trenucima, ali uvek sam želeo da budem globalni igrač i da se testiram u novim izazovima i prilikama", izjavio je dosadašnji fudbaler francuskog Pari Sen Žermena.

"Želim da ispišem novu sportsku istoriju, a Saudijska Pro liga trenutno ima ogromnu energiju i kvalitetne igrače.

"Čuo sam mnogo i naučio da pratim dugu listu brazilskih igrača koji su godinama igrali u Saudijskoj Arabiji, tako da verujem da je ovo pravo mesto", dodao je Nejmar.

Pretpostavlja se da je Nejmar godišnje u Pari Sen Žermenu zarađivao oko 25 miliona evra.

Navodno će u Al Hilalu dobiti 150 miliona evra godišnje - šest puta više od iznosa koji je zaradio u PSŽ-u - pošto je potpisao dvogodišnji ugovor.

Nejmarov saigrač u Al Hilalu biće srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić koji je ranije prešao iz italijanskog Lacija za oko 40 miliona evra, u jednom od najvećih transfera u istoriji srpskog fudbala.

Predsednik Al Hilala Fahad bin Sad nazvao je Nejmara "globalnom ikonom" i "nezaustavljivom napadačkom silom" poželevši mu dobrodošlicu u klub.

"Nikada neću zaboraviti dan kada je stigao u Pari Sen Žermen i šta je sve doneo našem klubu i našem projektu u poslednjih šest godina".

Nejmarov boravak u Parizu bio je obeležen i brojnim povredama - bivši fudbaler Barselone u martu je imao operaciju zbog koje je tek u julu počeo ponovo da trenira.

Problema sa člankom je imao i tokom Svetskog prvenstva u Kataru 2022, kada je povređen u meču sa prvom meču turnira protiv Srbije koji su Brazilci dobili 2:0.

Vest o Nejmarovom transferu u Saudijsku Arabiju stiže samo nekoliko dana nakon što je Kilijan Mbape, još jedan od superstarova iz redova PSŽ-a, ponovo vraćen na trening prvog tima.

Dvadesetčetvorogodišnji francuski napadač bio je u sukobu sa klubom zbog želje da se pridruži Real Madridu, ali bi sada mogao da produži ugovor sa pariskim klubom.

Prošlog meseca, PSŽ je dozvolio Al Hilalu da pregovara sa Mbapeom, kada je saudijska strana ponudila rekordnih 300 miliona evra.

Pogledajte video: Fudbalerka i muzičarka - savršena kombinacija

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fudbalski transferi: U Saudijskoj Arabiji ne štede – Ronaldo, Benzema, Mane, Firmino, Sergej, Nejmar

Izvor: Danas, 16.Avg.2023

Getty Images Saudijska Arabija ima ambiciozan plan da stvori jednu od najjačih liga na svetu, a sudeći po fudbalerima koji su došli u tu zemlju nije daleko od toga. Posle Kristijana Ronalda, Karima Benzeme, Sadija Manea, N’Gola Kantea, Roberta Firmina, Džordana Hendersona, u Saudijskoj Arabiji...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.