Fudbalski transferi: Kombinacije i spekulacije...

Izvor: Blic, 21.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbalski transferi: Kombinacije i spekulacije...

Odmah po završetku finala Lige šampiona otvoren je letnji prelazni rok, a Blic online vam prenosi najnovije spekulacije engleskih, italijanskih i španskih medija o mogućim dolascima i odlascima fudbalera iz najpoznatijih evropskih klubova. Kada se "fudbalska pijaca" završi, videćemo koliko je ovih vesti zaista imalo kakvu-takvu podlogu...

Francuski fudbaler Klod Makelele napustio je Čelsi, a karijeru će nastaviti u Pari Sen Žermenu, saopštio je danas francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << klub.

Makelele je za Čelsi igrao od 2003. godine kada je u London došao iz madridskog Reala. Pre Reala, 35-godišnji fudbaler sredine terena igrao je i za Seltu, Olimpik iz Marselja i Nant.

Dres selekcije Francuske nosio je na 71 utakmici, a posle prošlomesečnog nastupa na Evropskom prvenstvu odlučio je da okonča reprezentativnu karijeru.

Odbrambeni igrač fudbalske reprezentacije Holandije Kalid Bularuz napustio je londonski Čelsi i prešao u redove nemačkog bundesligaša Štutgarta, objavio je danas vicešampion Engleske.

Bularuz (26) je na "Stamford Bridž" stigao 2006. godine iz Hamburgera, ali je odigrao samo 13 utakmica pre nego što je prošle sezone prosleđen na pozajmicu u špansku Sevilju.

Holandski internacionalac će u odbrambenoj liniji Štutgarta igrati umesto Portugalca Fernanda Meire, koji je pojačao turskog šampiona Galatasaraj.

Bularuz je pretrpeo ličnu tragediju za vreme prvenstva Evrope u Austriji i Švajcarskoj prošlog meseca, kada mu je preminula novorođena ćerka.

Nemački reprezentativac i član Bajerna iz Minhena Lukas Podolski izjavio je da želi da ostane u redovima aktuelnog državnog prvaka i sledeće sezone, demantujući tako pisanje pojedinih medija da planira povratak u svoj nekadasnji klub Keln, prenele su danas svetske agencije.

"Dogovorio sam se sa trenerom Jirgenom Klinsmanom o daljem angažmanu i sada mi predstoji samo da se skoncentrišem za narednu sezonu. Želeo bih da pomognem klubu u osvajanju nove titule", rekao je Podolski.

Sin nekadašnje poljske rukometne reprezentativke Kristine i profesionalnog fudbalera Valdemara Podloskog, prešao je iz Kelna u Bajern 2006. godine i za najtrofejniji nemački klub je na 47 utakmica postigao devet golova. Dvadesettrogodišnji Podolski igra za nemačku reprezentaciju od 2004. godine i na dosadašnje 54 utakmice se 28 puta upisao u listu strelaca.

Defanzivac madridskog Reala Fabio Kanavaro namerava da se na kraju sezone vrati u Italiju i obuče dres Napolija.

Kanavaro je 2006. godine iz Juventusa prešao u Real, a na "Bernabeu" je osvojio dve titule prvaka Španije.

Bivši fudbaler Parme i Intera ulazi u poslednju godinu ugovora sa "kraljevskim klubom", a prema rečima njegovog agenta Kanavaro bi se rado vratio u rodni Napulj i obukao dres Napolija.

"Kanavarova situacija je jasna. On će igrati u Realu još godinu dana, a posle toga videćemo...Postoji i varijanta da produži ugovor, ali njegova želja je da se vrati u Italiju i zaigra za Napoli".

Kanavaro je karijeru počeo u Napoliju za koji je igrao od 1992. do 1995. godine, a čast familije u redovima nekadašnjeg prvaka Italije danas brani njegov mlađi brat Paolo.

Čelnici Zenita potvrdili su danas da je engleski Totenhem poslednji u nizu klubova zainteresovanih za plejmejkera ruskog šampiona Andreja Aršavina.

Menadžer Totenhema Huande Ramos u Aršavinu vidi pravu zamenu ukoliko iz Totenhema eventualno ode Dimitar Berbatov, ili Robi Kin.

"U kontaktu smo sa Totenhemom. Londonski klub je veoma zainteresovan, ali je, ako smo mi dobro razumeli, 27 miliona evra isuviše visoka cena za njih. Spremni su da plate 20 miliona", izjavio je zvaničnik Zenita Kaonstantin Sarsanija.

Interesovanje za Andreja Aršavina do sada su pokazali Barselona, Čelsi i Arsenal.

Argentinski reprezentatovac Lućo Gonzales izjavio je da što pre želi da napusti ekipu Porta.

Gonzales je istakao da želi da se oproba u nekoj jačoj ligi, a za njegove usluge već duže vreme zainteresovan je Atletiko iz Madrida.

"Mislim da je pravo vreme da potražim nove izazove. Imam već 27 godina i voleo bih da igram fudbal u nekoj drugoj zemlji. Španija? Privlači me ta zemlja, ali ne bih pričao previše o Atletiku jer ne znam šta će se dešavati. Ne bih isključio ni Englesku. Premijer liga je veoma interesantna..." tajanstven je ostao Gonzales.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.