Izvor: Radio 021, 07.Sep.2019, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbalski stadion u Austriji pretvoren u šumu

Šuma od 300 stabala, nalazi se na terenu fudbalskog stadiona u Klagenfurtu. Stabla su zasadili borci za zaštitu životne srednine, koji žele da pokažu kako bi u budućnosti moglo biti sasvim normalno da šume postanu retkost i da se mogu videti jedino u određenom prostoru.

Pokretač akcije Klaus Litman smatra da će ova ideja pomoći da ljudi preispitaju svoj odnos sa prirodom u svetu gde je „malo diskusija o krčenju šuma i klimatskim promenama“.

"Ovaj projekat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je takođe upozorenje da će se priroda, koju sada uzimamo zdravo za gotovo, naći samo u posebno dodeljenim prostorima, kao što je to već slučaj sa zoološkim vrtovima", dodao je Litman.

Skoro 300 stabala teških šest tona biće na stadionu "Verterze" u Austriji do 27. oktobra.

Akciju pod nazivom "Šuma", podržale su lokalne vlasti ali i fudbalski klub koji koristi ovaj stadion sa 30.000 sedišta.

Klub koji je u drugoj ligi, premešten je u obližnji objekat.

U šumi na stadionu je zasađeno 16 vrsta drveća.

Stabla će posle 27. oktobra biti presađena na odgovarajuće lokacije.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.