Fudbalski stadion spreman za košarkaše

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Sep.2015, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbalski stadion spreman za košarkaše

Prva faza takmičenja na Evropskom prvenstvu za košarkaše polako ulazi u završnicu.

Favoriti zasad "guraju" po planu, a prije dolaska na Evropski šampionat cilj svih timova bio je da se domognu Lila i stadiona "Pjer Moroj", na kojem će biti odigrana završnica kontinentalnog prvenstva.

U ovom francuskom gradu finiširaju "transformaciju" fudbalskog stadiona u modernu košarkašku arenu, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << će moći da primi nevjerovatnih 27.000 gledalaca, što će biti najveća posjeta na evropskim prvenstvima još od 2005. i utakmica u "Beogradskoj areni".

"Pjer Moroj" građen je kao multifunkcionalan stadion sa pokretnim krovom, a nalazi se u okolini grada Lila. Stadion postoji kao dio većeg kompleksa koji uključuje hotele i restorane. Zanimljivo je da ima dva nivoa, polovina terena se nalazi na hidrauličnom liftu, pa za samo tri sata može da se podigne iznad druge polovine. Upravo to će se desiti tokom završnice Eurobasketa, koja počinje 12. septembra.

Stadion je završen prije nešto više od tri godine, koštao je 282 miliona evra, i do sada je prvenstveno bio dom Fudbalskog kluba Lil. Istina, na ovom velelepnom zdanju igrano je i prošlogodišnje finale Dejvis kupa između Francuske i Švajcarske.

Inače, kapacitet stadiona je 50.186 mjesta, a na njemu će se naredne godine igrati utakmice još jednog velikog sportskog događaja - Evropskog prvenstva u fudbalu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.