Fudbalski savez Hrvatske: Neprimereno ponašanje Šimunića, ali ne razumemo hajku

Izvor: Blic, 22.Nov.2013, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbalski savez Hrvatske: Neprimereno ponašanje Šimunića, ali ne razumemo hajku

Izvršni predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Damir Vrbanović istakao je da su ustaški poklici Josipa Šimunića nakon baraž utakmice sa Islandom neprimereni, ali da ga zabrinjava hajka na defanziva "vatrenih".

"Žao mi je što uopšte otvaramo ovu temu danas. Stav HNS-a je da je ponašanje Josipa Šimunića neprimereno za sportske terene. Postoje propisi Saveza koji regulišu ponašanje igrača i mi ćemo reagovati. Žao nam je što je to zasenilo pobedu. Zabrinjava nas lavina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << negativnih komentara koja se srušila na našeg igrača, no naš stav je da njegov poziv za navijanjem nije bilo usmeren prema sećanju na ustaštvo", rekao je Vrbanović.

Šimunić je poklicima nakon pobede nad Islandom i prolaza na Svetsko prvenstvo uzburkao javnost, a celu priču je doživeo jako emotivno.

"Gospodin Šimunić je danas bio u savezu i službeno nam se obratio. Doživio je sve ovo jako emotivno i šokiran je što neko njegov gest povezuje s mračnim razdobljem hrvatske povijesti", naveo je Vrbanović.

Predsednik hrvatske kuće fudbala Davor Šuker takođe je izneo svoje mišljenje o slučaju "Šimunić".

"Teško pitanje, goruće... Nakon velikog uspeha, pobede protiv Islanda, došlo je do neprimerenog gesta za sportski teren. Mi smo od Fife dobili saopštenje, a juče sam pričao i sa Mišelom Platinijem", naveo je Šuker.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Fudbalski savez Hrvatske: Neprimereno ponašanje Šimunića, ali ne razumemo hajku

Izvor: Blic, 22.Nov.2013

Izvršni predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Damir Vrbanović istakao je da su ustaški poklici Josipa Šimunića nakon baraž utakmice sa Islandom neprimereni, ali da ga zabrinjava hajka na defanzivca "vatrenih"..."Žao mi je što uopšte otvaramo ovu temu danas. Stav HNS-a je da je ponašanje Josipa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.