Fudbalerima Meksika zabranjena govedina

Izvor: Beta, 22.Maj.2014, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbalerima Meksika zabranjena govedina

BEOGRAD, 22. maja 2014. (Beta) - Fudbalski reprezentativci Meksika tokom priprema za Svetsko prvenstvo neće jesti govedinu zbog straha da ne padnu na doping kontroli.

"S obzirom na iskustvo iz 2011. odlučili smo da nećemo jesti govedinu. S nama je odličan kuvar i igrači će moći da jedu bilo koje drugo meso, osim govedine. Takodje, igrači su dobili preporuku da u poslednjih mesec i po dana ne jedu govedinu", rekao je u četvrtak selektor Meksika Miguel Herera, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << je Hina.

Pet igrača Meksika je na Gold Kupu 2011. bilo pozitivno na zabranjenu supstancu "klenbuterol", koja se u stočarskom uzgoju koristi kako bi govedje meso bilo mekše. FIFA ih je kasnije oslobodila krivice jer se pokazalo da je korišćenje "klenbuterola" vrlo rašireno u meksičkom stočarstvu.

Medju onima koji su tada pali na doping testu bili su i golman Guiljermo Očoa, kao i Francisko Rodrigez, koji su na spisku igrača za šampionat sveta u Brazilu.

Meksiko će na Svetskom prvenstvu u Brazilu igrati u Grupi A sa domaćom selekcijom, Hrvatskom i Kamerunom.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Meksikancima zabranjena govedina na pripremama

Izvor: Sportski Žurnal, 22.Maj.2014

Reprezentativci Meksika tokom priprema za Svetsko prvenstvo neće jesti govedinu zbog straha da ne padnu na doping kontroli.. - S obzirom na iskustvo iz 2011. odlučili smo da nećemo jesti govedinu. S nama je odličan kuvar i igrači će moći da jedu bilo koje drugo meso, osim govedine. Takođe, igrači...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.