Izvor: Politika, 08.Jan.2015, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri Zvezde počeli pripreme

Fudbalski klub Crvena zvezda počeo je pripreme za predstojeću prolećnu polusezonu. Prvog radnog dana u 2015. godini na prozivci šampiona Srbije pojavilo se 30 fudbalera, a među njima bile su i novajlije Miloš Cvetković, Aleksandar Luković, Dušan Anđelković, Saša Stojanović i Džošua Parker koji je kasnije predstavljen kao peto pojačanje „crveno-belih”.

Iako se danima spekulisalo da će prozivci prisustvovati i bivši kapiten Nikola Mijailović, koji suspendovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na tri meseca zbog navodnog sukoba sa saigračem Milošem Bosančićem, on se ipak nije pojavio na stadionu „Rajko Mitić”.

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je da će njegov tim u naredna tri dana trenirati jednom dnevno, kao i da će igrači u tom periodu obaviti sve lekarske preglede.

– Prave pripreme počinju od ponedeljka, i od tada će trenirati dva puta dnevno, 18. januara idemo u Terme Čatež, i tamo ćemo biti 10 dana. Tokom tog perioda, odigraćemo i tri prijateljske utakmice. Radiće se na fizičkoj spremi, i trudićemo se da se što bolje pripremimo za početak sezone i ujedno upoznamo sa novim igračima. – rekao je mladi stručnjak i dodao da se ekipa posle Slovenije vraća u Beograd na tri dana, a da potom kreće put Turske: – Tamo ćemo provesti 15 dana, i odigrati sedam prijateljskih utakmica.

Lalatović je istakao da je zadovoljan urađenim u zimskom prelaznom roku, ali i ponovio da on još uvek nije završen i kada su u pitanju dolasci, ali i odlasci:

– Sa kvalitetima Lukovića, Anđelkovića, Cvetkovića i Stojanovića sam dobro upoznat i mislim da će biti velika pojačanja. Parkera sam gledao preko diskova, i svi ljudi sa kojima sam se čuo rekli su sve najbolje o njemu. Očekujem još pojačanja, u pregovorima smo sa Salamijem, reprezentativcem Nigerije, ali i sa Krunićem. Treba videti i situaciju sa igračima koji će napustiti klub. Tu mislim pre svega na Kovačevića i Lazića koji imaju ponude. Nakon toga ćemo znati da li još nekog treba da dovedemo. Zadržali smo sve mlade igrače, i meni je drago što su i Ristić, Grujić, Rajković, Jovanović, Jović, zreliji za tu jednu polusezonu.

Nekadašnji trener beogradskog Voždovca i kruševačkog Napretka rekao je da njegovu ekipu očekuje teška godina, kao i da ne može da obeća da će Zvezda na proleće ostvariti svih 15 pobeda:

– Bitno je da se na pripremama uigramo što je bolje moguće, a potom kad počne prvenstvo, ići ćemo utakmicu po utakmicu. Nije lako pobediti svih 15 mečeva i ja neću da kažem da ćemo mi to uraditi, ali, tvrdim da ćemo dati sve od sebe – zaključio je Lalatović.

F. M.

objavljeno: 08.01.2015.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.