Fudbaleri Srbije pod pritiskom u Glazgovu

Izvor: Politika, 06.Sep.2012, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri Srbije pod pritiskom u Glazgovu

U našoj fudbalskoj javnosti već na startu stvorena atmosvera da Srbija mora da pobedi u Glazgovu, koliko je to dobro, pokazaće vreme.- Lekić: Igram pod pritiskom.- Luković: Na pobedu, zagonetni Tomić

Otkako je preuzeo kormilo naše najbolje fudbalske reprezentaci selektor Siniša Mihajlović je imao dovoljno vremena da spremi novi tim za kvalifikacije. Ako u prijateljskim mečevima rezultat nije bio u prvom planu onda sada pred sutrašnji duel sa Škotima, svakako jeste. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Hoće li to dodatno opteretiti naše mlade igrače, pred kojima se u fudbalskoj javnosti već stvorio imperativ pobede, ili će to možda biti dodatna injekcija da se već na startu ,,orlovi,, u svojoj grupi legitimišu kao reprezentacija koja ima kvalitet da bude lider naše grupe, pokazaće vreme i predstojeći mečevi, najpre, sutra sa Škotskom u Glazgovu a potom i idućeg utorka u Novom Sadu, protiv Velsa.

Stekao se utisak da osim selektora zapravo niko još ne zna sa kojim timom će Srbija započeti kvalifikacije za Brazil 2014. godine. Hoće li se Mihajlović opredeliti za postavu čiji će glavni zadatak biti da što više drži loptu u svom posedu ili za ekipu koja će od starta napasti pa šta bude.

Onog časa kada je Siniša Mihajlović odlučio da u dobroj meri revidira tim u odnosu na poslednje utakmice i nakon neuspešnih kvalifikacija za EP u Poljskoj i Ukrajini, i pošto se odrekao iskusnih igrača poput Stankovića, Jovanovića, Pantelića.., bilo je jasno, da pred Srbijom neće biti ni malo lak posao. Već na prvoj stepenici u Glazgovu, gde je očekuje paklena atmosvera na tribinama, neugodan protivnik, koji grozničavo radi svih 90 minuta, Srbija će se naći na značajnom ispitu.

Igrači su u dobrom raspoloženju otputovali uveravajući nas da imaju dovoljno snage da ostvare podvig.

- Svakako da je veoma važan start, kaže Aleksandar Luković. Idemo da pobedimo iako cenimo Škote, njihovu igru i dugu tradiciju fudbalskog sporta u toj zemlji. Svesni smo da nam pobeda i trijumf u Glazgovu i pobeda nad velsom kod kuće za koji dan otvaraju lepu mogućnost da se posle dva kola učvrstimo na tabeli. Znamo da je njihovo glavno oružje skok igra, koja u pojedinim momentima ima i previše agresivnosti, ali, ukoliko uspostavimo pas igru i ako od starta nametnemo naš stil igre, onda verujem da protivnik nema šanse.

Napadači se još uvek nisu pokazali u najboljem svetlu. Jednostavno, to je najveća boljka našeg tima pred start kvalifikacija.

- Posle prijateljskih utakmica u kojima imperativ nije bio pobeda i dobar rezultat, sada, pred start kvalifikacija očekuje nas nova neizvesnost. Pred nam je dobar protivnik koji se nikada ne predaje na terenu. Svesni smo da napad nije baš najbolji, ali, svi zajedno moramo da smognemo snage da se iskupimo za mnoge promašaje. Priznajem, imam određenu dozu opterećenja, ali i želju da se nametnem selektoru. Znamo odakle nam preti najveća opasnost – iz prekida, kaže Dejan Lekić.

Partizanov napadač Nemanja Tomić nije bio baš previše pričljiv, kao da je svoje glavno oružje ostavio za sutrašnji meč.

- Dobro smo se spremili i ornio odlazimo u Glazgov. Idemo na pobedu, zašto da ne.

Sa druge strane ni domaćin nije bez glavobolje, selektor Škotske Kreg Levein ne može da računa na dvojicu defanzivaca Denija Foksa i Rasela Martina, međutim, on veruje da njegova reprezentacija može dobro da stratuje na početku kvalifikacija.

- Srbi su uvek nepredvidivi. Mihajlović će pokušati da nas iznenadi pre svega postavkom igrača, ali, spremni smo na svako iznenađenje, istakao je Levein.

D. Todorović

objavljeno: 07.09.2012.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.