Fudbaleri Srbije: Nismo zaboravili da igramo fudbal

Izvor: Studio B, 11.Okt.2010, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri Srbije: Nismo zaboravili da igramo fudbal

Fudbaleri Srbije danas u Đenovi igraju protiv Italije derbi Grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a svi žele da poprave utisak nakon šokantnog poraza od Estonije prošle nedelje.

"Svestan sam koliko smo razočarali zbog poraza od Estonije u Beogradu. Ipak, neću nikad ni pomisliti da ova reprezentacija nema kvalitet. Italija nije bolja od nas ni individualno, ni timski. Trebalo bi samo da se konsolidujemo i nekako vratimo psihološki na nivo koji smo imali u prethodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kvalifikacijama", rekao je igrač sredine terene Srbije Miloš Krasić novinarima u Đenovi.

Štoper Aleksandar Luković, strelac autogola protiv Estonije, kazao je da "orlovi" nisu zaboravili da igraju fudbal. "Po mišljenju mnogih, derbi u Italiji dolazi u nevreme. A možda je baš pozitivna stvar što u teškom trenutku, posle neočekivanog poraza, dolazi utakmica koja budi najveći mogući motiv u nama. Mi nismo zaboravili da igramo fudbal. Takve stvari se događaju u fudbalu, ali priznajem da nam je mnogo teško palo", naveo je Luković.

Fudbaler sredine terena Zoran Tošić ocenio je da ekipa mora da povrati samopouzdanje. "Ono što je bilo i prošlo, treba da ostane iza nas. Pred utakmicu protiv Italije ne bi smelo da se priča o Estoniji, šta god da nam se dogodilo. Treba da podignemo glavu, da opet počnemo da verujemo u sebe i na teren uvek izađemo ubeđeni da možemo do pobede. Čak ni favorit kakav je Italija ne bi smela da nas uplaši", zaključio je Tošić.

Selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon u duelu protiv Italije neće moći da računa na štopera Nemanju Vidića zbog žutih kartona.

Selekcija Italije vodi na tabeli Grupe C sa sedam bodova, jedan manje ima Estonija, dok su Severna Irska, Slovenija i Srbija sakupile po četiri boda. Sutra se u Grupi C još sastaju Farska Ostrva-Severna Irska i Estonija-Slovenija.

Prandeli: Ranjena Srbija je opasan protivnik

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Ćezare Prandeli ocenio je da njegova ekipa ne sme da potceni Srbiju zbog poraza od Estonije u prošlom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. "Pred nama je duel protiv ekipe koja je 'ranjena', a nama bi više odgovoravalo da nije tako. Stvari su se sada dodatno zakomplikovale u našoj grupi", rekao je Prandeli italijanskim novinarima.

Prandelijevi izabranici su krajem prošle nedelje odigrali bez golova na gostovanju u Belfastu. "Moramo da budemo odlučniji ispred protivničkog gola", istakao je Prandeli, koji je protiv Severne Irske u napad svoje ekipe stavio Đanpaola Paciniji i Marka Borijela.

Italijanski mediji najavili su da će Prandeli u sutrašnjoj utakmici protiv Srbije u Đenovi u napad staviti Antonija Kasana, ljubimca navijača domaće Sampdorije. "Za mene je uvek prednost kada u napadu igram sa Antonijom. Tada tačno znam gde će da bude na terenu, a i on zna kako da mi pošalje loptu", naveo je Đanpaolo Pacini, reprezentativac i Kasanov saigrač iz Sampdorije.

Utakmica reprezentacija Italije i Srbije igra se večeras od 20.50 na stadionu Luiđi Feraris u Đenovi.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orlovi: Nismo zaboravili da igramo

Izvor: RTV Pink, 11.Okt.2010

. . . Fudbaleri Srbije sutra u Đenovi igraju protiv Italije derbi Grupe C kvalifikacija za Evropsko. prvenstvo, a svi žele da poprave utisak nakon šokantnog poraza od Estonije prošle nedelje. .

Nastavak na RTV Pink...

RANJENI "ORLOVI" SE NE PLAŠE ITALIJANA

Izvor: Kurir, 11.Okt.2010

ĐENOVA - Fudbaleri Srbije sutra u Đenovi igraju protiv Italije derbi grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a svi žele da poprave utisak nakon šokantnog poraza od Estonije prošle nedelje...- Svestan sam koliko smo razočarali zbog poraza od Estonije u Beogradu. Ipak, neću nikad ni pomisliti...

Nastavak na Kurir...

Novi početak ili kraj pre vremena

Izvor: Danas, 11.Okt.2010

Pukovnici ili pokojnici - najbolji srpski fudbaleri nemaju treću opciju posle tri kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012, jer su za samo 270 minuta sami sebe doveli u biti ili ne biti situaciju. Remi sa Slovenijom i poraz od Estonije nisu ih izbacili iz borbe za takmičenje u Poljskoj i Ukrajini,...

Nastavak na Danas...

"Orlovi" ranjeni, ali se ne plaše Italijana

Izvor: Glas javnosti, 12.Okt.2010, 07:12

ĐENOVA - Fudbaleri Srbije večeras u Đenovi igraju protiv Italije derbi grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a svi žele da poprave utisak nakon šokantnog poraza od Estonije prošle nedelje...- Svestan sam koliko smo razočarali zbog poraza od Estonije u Beogradu. Ipak, neću nikad ni pomisliti...

Nastavak na Glas javnosti...

Dan istine za Srbiju

Izvor: S media, 12.Okt.2010

Fudbalska reprezentacija Srbije sastaje se večeras sa Italijom u meču kvalifikacija za EP 2012. godine..."Orlovi" gostuju trostrukim šampionima sveta u vrlo teškom trenutku, pošto su u petak u Beogradu poraženi od Estonije rezultatom 1:3, čime su znatno umanjili šanse za plasman na Evropsko prvenstvo,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.