Fudbaler nosio mikrofon na utakmici: Je li to bio šut? Mislio si da smo u NFL-u (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 24.Sep.2014, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaler nosio mikrofon na utakmici: Je li to bio šut? Mislio si da smo u NFL-u (VIDEO)

Zanimljiv pokušaj Amerikanaca da prikažu kako se odvija komunikacija igrača na terenu

Amerikanci pokušavaju da popularizuju fudbal na sve moguće načine, sada su igraču prikačili mikrofon na utakmici kako bi publici prikazali kako to sve izgleda, tačnije zvuči na terenu.

Bivši igrač škotskog Rendžersa Moris Edu je na utakmici svoje Filadelfije protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Njujorka bio ozvučen i ljubitelji fudbala su mogli da iz prve ruke čuju kako izgleda komunikacija igrača na terenu. Bilo je tu svega, od motivacionih govora pre početka meča, internih šala sa saigračima, do taktičkog savetovanja i pozdrava s protivnicima, u ovom snimku Timom Kejhilom.

- Jesi li dobro, brate? Kako je?, upitao je Edu Australijanca tokom kratke pauze.

Edu se – barem na ovom snimku – pokazao kao glavni na terenu u svojoj ekipi:

- Sam si, sam si, pričaj s Rejom.

- Spremi se da povučeš i nećeš morati toliko da se pomeraš, zapamti – počni na sredini.

- Kada su na ovoj strani treba da se uvučemo.

- Moze, jesi li šutirao? Malo si se zbunio? Mislio si da smo u NFL-u?

- Pritisni ga na kraju terena, ako ga pustiš da trči ka tebi biće ti teže. Uzeo ti je loptu tamo, mogao si da mu priđeš, a pustio si ga da trči na tebe. Ako si sam, opet pokušaj – i (nadimak saigrača) može da ti pomogne.

- Čim počne njihova akcija, pritisni ih, dajemo im 15 metara da trče, ako im se približiš ne mogu da trče. Neka se potrude! Vengeru, sada se pribiližavamo lopti, pritiskamo!

 - Fabi, ostani unutra. Mobi, drži ovde, štiti.

- Pedro, ej, stvarno si veliki čoveče.

Na našim terenima često možemo da čujemo igrače zbog slabe posećenosti, ali ovo je definitivno zanimljiv pokušaj Amerikanaca da ljudima koji možda nikada nisu bili deo profesionalne utakmice prikažu kako se odvija komunikacija igrača na terenu, čak i ona koja nije toliko glasna da dopre do tribina.

Samo verujemo da bi sve bilo malo začinjenije da Edu nije znao da ga snimaju.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.