Fudbal uživo: Juve, nastavak serije

Izvor: RTS, 25.Avg.2012, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal uživo: Juve, nastavak serije

Valeri Božinov na pragu Partizana, prenosi portal MONDO. Fudbalska pijaca polako zatvara svoja vrata. Luku Modrića od potpisa u Realu dele sekunde, sati , dani... Van Persi postigao prvenac za "đavole", autogol Vidića. Bajern ubedljiv na početku Bundeslige.

22.08 - Andrea Pirlo duplira prednost Juventusa protiv Parme. "Bjanko-neri" na najbolji način počinju odbranu titule i opravdavaju ocenu stručnjaka da su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najveći kandidat za osvajanja Skudeta i ove sezone.

22.00 - Juventus počeo odbranu titule utakmicom protiv Parme. Od 54. minuta, pogotkom Lihtštajnera, "Stara dama" vodi sa 1:0.

20.38 - Fudbaler Mančester junajteda Vejn Runi mogao bi da odsustvuje mesec dana sa terena zbog povrede u današnjem meču protiv Fulama. Runi je posekao butinu u duelu sa Ugom Rodaljegom, iznesen je sa terena i prebačen u bolnicu.

20.28 - Golovima Azara sa bele tačke i Fernanda Toresa, Čelsi zabeležio i treću pobedu u ovogodišnjoj Premijer ligi. Na Stamford bridžu savladan Njukasl sa 2:0.

20.21 - Ajntraht iz Frankfurta savladao Leverkuzen sa 2:1. "Farmaceuti" poveli golom Kislinga, preokret obezbedili Ajgner i Lanig.

20.08 - Sportski direktor Olimpije Milenko Aćimović čvrsto rešen da Robert Prosinečki preuzme kormilo "zmajčeka". 

19.55 - U prvom meču ovogodišnje Serije A, Fiorentina na svom terenu, posle preokreta, savladala Udineze sa 2:1. Gosti poveli preko Majkosuela, Stevan Jovetić sa dva gola doneo tri boda "violi". Nastasić igrao ceo meč, Ljajić do 66. minuta, Brkić standardan na golu Udinezea, Basta presedeo meč na klupi.

19.30 - Fernando Tores ulazi u golgetersku seriju. U finišu prvog poluvremena, "El Ninjo" duplira prednost Čelsija protiv Njukasla. Azar ovoga puta asistent.

19.28 - Počelo je takmičenje i u italijanskoj Seriji A. Prvi meč igraju Fiorentina i Udineze. Gosti poveli pogotkom Majkosuela, izjednačio Stevan Jovetić. 

18.55 - Čelsi protiv Njukasla vodi sa 1:0, pogotkom Edena Azara sa bele tačke. Zanimljivo je da je ovo treći jedanaesterac dosuđen za "plavce" u prva tri meča u Premijer ligi (prva dva iskoristio Frenk Lampard).

17.57 - Junajted zabeležio prvu pobedu u novoj sezoni, "đavoli" bolji od Fulama 3:2. Van Persi i Kagava postigli prvence u dresu Junajteda, Vidić postigao autogol.

17.45 - Završeni mečevi prvog kola Bundeslige: Grojter Firt - Bajern 0:3 (Miler 43, Mandžukić 59, Roben 79), Augzburg - Fortuna 0:2 (Skahin 69, 79), Hamburg - Nirnberg 0:1 (Balič 68), Menhengladbah - Hofenhajm 2:1 (Hanke 33, Arango 79 - Firmino 67), Frajburg - Majnc 1:1 (Kruse 49 - Ivanšic 65. penal). Jup Hajnkes, trener Bajerna, najavio povlačenje iz fudbala na kraju sezone.

17.41 - Usain Bolt na utakmici Junajteda izigrava fotoreportera.

15.48 - Utakmica drugog kola Premijer lige između Sanderlenda i Redinga, koja je trebalo da se odigra u subotu od 16 sati, odložena je zbog jake kiše. Jaka kiša padala je tokom prepodneva u severnoj Engleskoj, i glavni sudija meča Nil Svarbrik, posle pregleda terena i konsultacija sa menanadžerima Martinom O'Nilom i Brajanom Mekdermotom, je odlučio da se utakmica ne igra. Novi termin biće poznat naknadno.

15.46 - Fudbaleri Svonsija nastavljaju da briljiraju na počeku sezone u engleskoj Premijer ligi. Tim koji sa klupe predvodi Mihael Laudrup savladao je u drugom kolu na svom terenu Vest Hem sa 3:0, pa sada suvereno drži prvo mesto na tabeli sa gol razlikom 8:0.

15.24 - Nikada nije dobro kada vas Aragorn nazove kukavicom. Poznati glumac Vigo Mortensen, osvedočeni navijač Real Madrida, nema nimalo poštovanja prema igri ekipe koju sa klupe vodi Portugalac. "Bez rizika nema slave. Murinjo je kukavica, ima odlične igrače ali to ne zna da koristi".

15.20 - Dinamo iz Moskve konačno je, nakon šest uzastopnih poraza, stigao do pobede u novoj sezoni. Radost navijača najstarijeg ruskog kluba dodatno je uvećana činjenicom da je savladan gradski rival - Lokomotiva iz Moskve, rezultatom 3:2.

15.06 - Italijanski reprezentativac Antonio Kasano, na zvaničnoj promociji u Interu, rekao je da ga je potpredsednik Milana Adrijano Galijani oterao iz Milana. „On je samo obećavao, ali ništa od toga nije ispunio. Okružio se ljudima koji mu samo podilaze, a on jedino takve voli". Na kraju se zahvalio svima, od Berluskonija do trenera u stručnom štabu i navijača - „zaboravio" je sam Masimilijana Alegrija.

14.56 - Čelsi je odlučan u nameri da zadrži Davida Luiza, tako bar tvrdi menadžer Roberto di Mateo. Brazilac je zanimljiv Barseloni i Mančester sitiju. „Luiz je važan igrač ove ekipe i budućnosti Čelsija. Normalno je da je tražen, ipak je komandant odbrane reprezentacije Brazila. On, međutim, ostaje u Londonu", rekao je Di Mateo.

14.51 - Kako prenose italijanski i pojedini španski mediji, potpredsednik Milana Adrijano Galijani leti u ponedeljak u Madrid kako bi poslednji put, barem u ovom prelaznom roku pokušao da na San Siro vrati Brazilca Kaku.

14.48 - Bivši fudbaler Glazgov Rendžersa Moris Edu preći će do kraja prelaznog roka u Stouk. Klub je preko zvanične stranice na Tviteru potvrdio ovu informaciju.

14.38 - Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone izjavio je da sa nestrpljenjem iščekuje duel protiv Čelsija u Superkupu Evrope. „Ljudi misle da je Čelsi bolji jer je osvojio Ligu šampiona, ali kada se igra samo jedan meč, svi znamo da je sve moguće", rekao je popularni Čolo. Prvak Evrope i osvajač Lige Evrope sastaće se narednog petka, u skladu sa tradicijom, u Monaku.

14.06 - Irski fudbaler Damijen Daf saopštio je danas da je odlučio da završi reporezentativnu karijeru i posveti se isključivo klupskim obavezama u Fulamu.

14.04 - Kako prenosi portal MONDO, Partizan je u svojoj potrazi za napadačem stigao do Sportinga iz Lisabona, tačnije njihovog 26-godišnjeg napadača Valerija Božinova. Bugarin ima na stolu ponude Torina i Peskare, a i sam je izjavio kako bi se rado vraitio u Italiju. Ukoliko se pak dogovori sa Partizanom, Bugarin bi u Humsku došao na pozajmicu.

13.33 - A ovako trenira usamljeni Luka Modrić...

13.18 - Uprava šampiona Evrope Čelsija potvrdila je da je angažovala 21-godišnjeg veznog igrača Vigana Viktora Mozesa. Mozes je rođen u Nigeriji, ali igra za mladu reprezentaciju Engleske. Mediji na Ostrvu navode da je visina transfera oko devet miliona funti.

13.05 - Fudbalski klub Liverpul dogovorio je dolazak Nurija Sahina na pozajmicu iz madridskog Reala do kraja sezone. Iako je pre dva dana izgledalo da će Sahin preći u Arsenal, on će na kraju nositi dres Liverpula, pošto prođe lekarske preglede u tom klubu.

12.23 - Fudbalski klub Pari Sen Žermen u petak je zvanično predstavio Tijaga Silvu i potvrdio da do zime ne planira da dovodi pojačanja. „Za nas je prelazni rok završen. Ovo je poslednja prezentacija pojačanja za ovu godinu", rekao je Leonardo, sportski direktor kluba.

12.00 - Jedan od najboljih brazilskih golmana svih vremena Feliks Mijeli Venerando preminuo je u petak u 74. godini od posledica srčanog udara. Feliks je bio golman legendarne reprezentacije koja je u Meksiku 1970. godine Brazilu donela treću titulu svetskog prvaka, a koju mnogi smatraju jednom od najboljih ikada.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.