Fudbal oživeo i u Italiji, Ronaldo promašio penal, Juve u finalu kupa

Izvor: RTS, 12.Jun.2020, 22:58

Fudbal oživeo i u Italiji, Ronaldo promašio penal, Juve u finalu kupa

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u finale Kopa Italije pošto su u dvomeču imali bolji rezultat od ekipe Milana. Meč u Torinu završen je 0:0, pa je Juventus zbog gola u gostima u prvom meču prošao u finale, gde će za protivnika imati boljeg iz duela Napoli - Inter.
Fudbal je pobedio pandemiju i u Italiji, zemlji sa najviše žrtava koronavirusa u Evropi.

Prvi meč na Apeninskom poluostrvu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odigran je u Torinu, a učesnici su bili Juventus i Milan.
Ogromna istorija i rivalstvo koje stoji iza dve pomenute ekipe bilo je u velikoj meri pokvareno atmosferom praznog "Alijanz stadiona".
Ni sam kvalitet fudbala nije bio na preterano visokom nivou, što govori i veoma skromno izdanje čak i najboljih svetskih zvezda.
Juventus je imao bolji rezutlat i prednost gola u gostima iz prvog meča odigranog pre pandemije koronavirusa, a koji se završio 1:1.
Milanu je za prolaz bio neophodan gol na ovom meču,a izabranici Stefana Piolija našli su se u nemogućoj misiji beć u 17. minutu susreta.
Nakon gužve i igranja rukom Kjaera i Ronalda, sudija Orsati dosudio je jedanaesterac.
Ono što se ne viđa prečesto, Ronaldo nije bio precizan sa bele tačke, a njegov udarac završio je na stativi.
Samo nekoliko sekundi kasnije, hrvatski fudbaler Ante Rebić pravi veoma oštar faul, a Orsati ovoga puta donosi odluku da je taj start bio za crveni karton.
Milan je već od 17. minuta ostao sa desetoricom u polju. Juventus je konstantno imao više loptu u nogama, diktirao tempo, napadao, ali su se "rosoneri" veoma dobro branili.
Imao je Juventus svoje šanse, ali su udarci Ronalda, Dibale, Matuidija i De Lihta završavali ili pored gola, ili ih je branio odlični golman gostiju Donaruma.
Milan je bio strpljiv, disciplinovano se branio i čekao svoje šanse iz kontri. U par navrata gosti su mogli da zatresu mrežu, ali je nedostajalo malo više koncentracije i sreće kako bi se savladao Bufon.
Juventus se boljim rezultatom u dvomeču plasirao u finale kupa, gde će za protivnika imati boljeg iz duela Napolija i Intera.
U prvom meču, Napoli je kao gost slavio sa 1:0.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.