Fudbal ne ide kući, Hrvatska igra za boginju! (video)

Izvor: Sportske.net, 11.Jul.2018, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal ne ide kući, Hrvatska igra za "boginju"! (video)

Reprezentacija Hrvatske slavila je u drugom polufinalnom duelu Mundijala u Rusiji i sa Francuskom će igrati za titulu prvaka sveta!

Hrvatska je napravila istorijski uspeh, puleni Zlatka Dalića izborili su plasman u finale Mundijala u Rusiji, pobedom od 2:1 (1:1) protiv Engleske, nakon produžetaka.

Već u četvrtom minutu, dobra prilike za Engleze, pao je ispred kaznenog prostora Hrvatske Dele Ali. Modrić ga je srušio sa leđa, sudija Čakir se oglasio i dosudio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << slobodan udarac u korist "Gordog Albiona".

Odgovornost je preuzeo Kijeran Tripije, a desni bek Totenhema je maestralno izveo slobodnjak, pogodio sam ugao protivničkog gola i savladao nemoćnog Subašića za 1:0.

Foto: EPA-EFE/SERGEI CHIRIKOV

U 14. minutu, nova šansa za Engleze, Hari Megvajer je bio najviši u skoku u kaznenom prostoru rivala, ali je loptu glavom poslao pored desne stative.

Pet minuta kasnije je svoj udarac iz velike udaljenosti okušao Ivan Perišić na drugoj strani, ali je to jako loše uradio, da bi dva minuta kasnije Rebić bio u dobroj prilici nakon odličnog solo prodora, ali je Pikford bio siguran.

Nekih 10ak minuta kasnije, ponovo duel pomenutog dvojca, Rebić je pokupio jedan odbitak na ivici kaznenog prostora Engleske, uputio je jako dobar udarac, ali je Pikford još jednom bio na visini zadatka.

A onda, u 36. minutu, nova velika šansa za Englesku, Dele Ali se našao u kaznenom prostoru rivala, uspeo je da zadrži loptu i da sa čeka saigrače, odlično je proigrao usamljenog Lingarda na ivici kaznenog prostora rivala, ali je ofanzivni vezista Mančester junajteda trljavo šutirao, pokušao je da pogodi sam ugao protivničkog gola, ali je to uradio vrlo loše, lopta je otišla pored gola.

Do kraja prvog dela smo zabeležili i pokušaj Vrsaljka, ali je njegov udarac u 43. minutu otišao visoko preko gola rivala.

Interesantno je i da je publika negodovala svaki put kada je loptu u svom posedu imao Domagoj Vida, OVDE saznajte i zašto.

Na startu drugog dela nije bilo previše zanimljivo, pretili su i jedni i drugi, ali jalovo.

U 65. minutu je Ivan Rakitić oprobao svoj udarac, ali je jedan od defanzivaca Engleske uspeo da ga izblokira.

A onda, samo tri minuta nakon tog Rakitićevog udarca, Vrsaljko centrira sa desne strane, Perišić beži Tripijeu i uspeva da protne nogu ispred Kajla Vokera, zahvata loptu i šalje je u mrežu Pikforda za 1:1.

Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Sjajna akrobacija fudbalera Intera za izjednačenje, Hrvatska se u tim trenucima probudila.

Samo par minuta kasnije, nova šansa za Perišića, ovoga puta je sjajno iskreirao sebi poziciju za šut iz kaznenog prostora, savladao je Pikforda, ali je lopta ipak pogodila stativu, odbitak je pokupio Rebić, ali je loptu poslao pravo u ruke Pikforda.

U nastavku je Hrvatska kontrolisala stvari na terenu, šanse pred golom Engleza su se ređale kao na traci.

Najpre je Mandžukić prihvatio dobar pas Brozovića u kaznenom prostoru rivala, usledio je volej napadača Juventusa, koji je Pikford ipak lako ukrotio.

Samo par minuta kasnije, nesporazum u odbrani Engleske, Pikford loše ispucava loptu, ona pada na nogu Perišiću, ali se fudbaler Intera ovome nije nadao, uspeo je da uputi udarac, ali preko gola "Gordog Albiona".

U 92. minutu solidna šansa za Englesku, slobodan udarac je još jednom izveo Tripije, ovoga puta je centrirao, lopta je dospela do Kejna, ali je napadač Totenhema glavom loptu poslao pored gola Hrvatske.

Regularni deo je produžen za tri minuta, te  nije bilo puno vremena nakon gore-pomenute prilike Engleza, mreže su mirovela, otišlo se u produžetke. Treći meč u nokaut fazi Hrvata, koji je otišao u dodatnih 30 minuta, drugi za selekciju Engleske, nakon osmine finala i duela sa Kolumbijom, koji je rešen nakon izvođenja jedanaesteraca.

Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Nakon samo četiri minuta prvog produžetka, Hrvati su doživeli peh, Strinić se požalio na povredu, morao je napolje, zamenio ga je Pivarić.

U 99. minutu, velika šansa za "Gordi Albion", Stouns je tukao glavom nakon kornera sa desne strane, bio je to više nego dobar pokušaj, ali je Šime Vrsaljko intervenisao na gol liniji i loptu poslao daleko od svog gola.

Igrao se 107. minut, kada su Hrvati stvorili odličnu šansu, Perišić je centrirao sa leve strane, lopta je došla do Mandžukića, uputio je udarac, ali mu je u šut ušao Pikford i sačuvao svoju mrežu.

A onda, u 109. minutu, Perišić šalje glavom loptu pred gol Engleske, Mandžukić beži čuvarima, dolazi do lopte i matira Pikforda za potpuni preokret na stadionu "Lužnjiki", Hrvatska je povela sa 2:1.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Sautgejt je odmah u igru uveo Vardija umesto Vokera, Dalić je odgovorio ubacivanjem u igru Ćorluke umesto Mandžukića.

Veliki peh zadesio je Engleze samo koji minut kasnije, Kijeran Tripije se povredio i nije mogao da nastavi meč, "Gordi Albion" je ostao sa desetoricom na terenu.

Pojačao je Dalić potom vezu i uvođenjem Badelja umesto Perišića, Hrvati su bili u sjajnoj situaciji da izbore istorijski plasman u finale Mundijala.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Hrvatska je ispisala istoriji plasmanom u finale Svetskog prvenstva.

Strelci: Tripije (5. minut) - Perišić (68. minut), Mandžukić (109. minut)

Hrvatska: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić (95' Pivarić), Rakitić, Brozović, Rebić (101' Kramarić), Modrić (119' Badelj), Mandžukić (115' Ćorluka)



Engleska: Pikford, Voker (112' Vardi), Stouns, Megvajer, Tripije, Ali, Henderson (97' Dajer), Lingard, Jang (91' D. Rouz), Sterling (74' Rašford), Kejn

Sudija: Džujnet Čakir (Turska)

Stadion: "Lužnjiki" (Moskva)

Naš specijal o Mundijalu možete pronaći OVDE.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.