Fudbal kakav se čekao i Ronaldova borba protiv svih! Portugalci na Hrvate, Mađarima lakši posao! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2016, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal kakav se čekao i Ronaldova borba protiv svih! Portugalci na Hrvate, Mađarima lakši posao! (VIDEO)

Mađarska u fenomenalnom remiju 3:3 obezbedila prvo mesto u grupi

To se čekalo, takav fudbal smo danima priželjkivali. Ali teško da je ovakav fudbalski triler neko očekivao od Portugalaca i Mađara. Umesto lagane šetnje kroz “najlakšu grupu” na EP, Portugalci su preživeli pakao i bili na rubu eliminacije u fenomenalnom remiju poslednjeg kola grupne faze protiv Mađara - 3:3.

Iako su mogli da kalkulišu, Portugalci i Mađari su odigrali najlepši >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i najuzbudljiviji meč šampionata u Francuskoj. I nagrađeni su! Plasmanom u lakši, gornji deo kostura. Zahvaljujući svom sportskom dugu, zahvaljujući poštenom pristupu i na kraju zahvaljujući sreći koja ih je zasluženo pogledala.

Tri puta su Mađari vodili i tri puta su Portugalci bili jednom nogom u avionu za povratak u domovinu. Ali tri puta je Kristijano Ronaldo, što asistencijom, što golovima spasavao život Portugalcima. Toliko kritikovan, toliko prozivan, as Real Madrida je odigrao simultanku i obezbedio plasman u nokaut fazu svojoj reprezentaciji.

Portugalci su preživeli i izborili osminu finala u kojoj je trebalo da se satanu sa Engleskom. Kada su završili meč, saznali su da igraju sa Engčlezima u osmini finala i da su u paklenom donjem delu kostura sa Italijanima, Špancima, Francuzima, Nemcima, Englezima… A onda su stigle neverovatne vesti iz Pariza da je Island postigao gol u poslednjem minutu iu preuzeo Portugalcima drugo mesto, odnosno da on ide na Engeeze. Ronaldo i drugo će u osmini finala na Hrvatsku!

Mađari su još zadovoljniji jer su remijem uspeli da zadrži lidersku poziciju u grupi i obezbede plasman u lakši deo kostura gde ih najverovatnije čekaju Belgijanci, a malo verovatnije Šveđani ili Irci.

Portugalski selektor je ostao veran formaciji sa Ronaldom i Nanijem kako napadačima u formaciji 4-4-2 iako se ta formacija nije pokazala kao najbolje rešenje u prethodnim utakmicama. Mađari nisu kalkulisali ni trunku iako su već obezbedili plasman u nokaut fazu. Prihvatili su izazov Portugalaca i režirali utakmicu koja će biti jedan od onih zbog koje se neko prvenstvo pamti…

Posle nekoliko promašenih šansi, veteran Zoltan Gera je načeo Portugalce i najavio da Mađarska juriša na pobedu. Genijalna asistencija Ronalda za Nanija je vratila meč u egal, a onda je počeo rolerkoster u drugom poluvremenu - od 47. do 62. minuta. Balaš Džudžak je prvim golom na meču uz pomoć Andrea Gomeša doneo novo vođstvo Mađarima, da bi magija Ronaldove štikle opet digla Portugalce iz mrtvih. Džudžakov drugi gol na meču je opet došao udarcem sa distance, i opet uz pomoć portugalskog fudbalera. Ovaj put je Nani zakačio loptu i prevario svog golmana. Ali Ronaldo opet nije želeo mnogo da čeka. Odgovor je stigao sedam minuta posle trećeg gola Mađarske. Asistent je bio Kvarežma, a Ronaldov nebeski skok nije mogao da zaustavi ni čudesni veteran Gabor Kiralji.

Nastavili su i jedni i drugi da napadaju, sevale su šanse pred oba gola, Mađari su instinktivno branili remi na kraju, Portugalci pokušavali da naprave preokret, ali je završeno sa poštenih 3:3. Mađari su zaslužili, Portugalcima slei derbi protiv Hrvata.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.