Fudbal i Tunis: Navijač sa motornom testerom na tribinama - vlasti najavile borbu protiv huligana, nagrade za primerne

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 15:07

Fudbal i Tunis: Navijač sa motornom testerom na tribinama - vlasti najavile borbu protiv huligana, nagrade za primerne

Posle talasa nasilja na fudbalskim stadionima, tuniske fudbalske vlasti najavile oštru borbu protiv huligana.

Fudbalski savez Tunisa (FTF) ponudiće finansijske nagrade "idealnim" navijačima u pokušaju da smanji broj nasilnih incidenata na stadionima.

Poslednjih godina, nasilje na fudbalskim stadionima je u velikom porastu, a praćeno je povredama policajaca i brojnim hapšenjima huligana.

U najnovijem takvom slučaju, na utakmici Afričke Lige šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Esperance i alžirskog JS Kabile, navijač je na tribinama imao motornu testeru.

Predsednik FTF-a Vadija Džarija sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova Tunisa Kamalom El-Fekijem kako bi razgovarao o incidentima i njihovim sprečavanjima.

"Primenićemo različite metode za borbu protiv nasilja na stadionima koristeći uspešne primere iz drugih zemalja", napisao je u objavi na društvenim mrežama predsednik FTF.

Savez, u saradnji sa Tuniskom fudbalskom lige, namerava da nagradi sa 10.000 dinara (3.330 dolara) timu čije pristalice smatraju primernim tokom svake prvenstvene i utakmice kupa do kraja ove sezone.

Plan bi sledeće sezone mogao da bude proširen na niže lige ako bude ocenjen kao uspešan.

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fudbal i Tunis: Navijač sa motornom testerom na tribinama – vlasti najavile borbu protiv huligana, nagrade za primerne

Izvor: Danas, 10.Maj.2023

Getty ImagesTuniskom klubu Esperanci je naređeno da naredne dve utakmice Lige šampiona igra bez publike zbog nasilja navijača Fudbalski savez Tunisa (FTF) ponudiće finansijske nagrade „idealnim“ navijačima u pokušaju da smanji broj nasilnih incidenata na stadionima. Poslednjih godina, nasilje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.