Fudbal SP: Veliki preokret Holandije za debakl Španije

Izvor: Studio B, 14.Jun.2014, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal SP: Veliki preokret Holandije za debakl Španije

Fudbalska reprezentacija Holandije ubedljivo je u Salvadoru pobedila aktuelnog šampiona Španiju sa 5:1, u prvom kolu Grupe B na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Španija je povela pogotkom Ćabija Alonsa iz penala u 27. minutu, ali je Holandija preokrenula golovima Robina Van Persija u 44. i 72, Arjena Robena u 53. i 80. i Stefana De Fraja u 65. minutu.

I ovu kao i startnu utakmicu obeležile su krupne sudijske greške. Ovog puta u nekoliko situacija grube greške >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << napravio je italijanski sudija Ricoli. Ipak dve greške su direktno uticale na rezultat: prvo je dosudio nepostojeći penal za vođstvo Španaca a zatim je prevideo prekršaj u petercu nad Kasiljasom, posle koga su Holanđani poveli sa 3:1.

Kada se sve uzme u obzir, ipak to nikako ne umanjuje zasluženu i ubeldjivu pobedu Holandije, dok su Španci potvrdili ocene većine stručnjaka da je vreme ove generacije i fudbala tika-taka prošlo.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Debakl šampiona, slatka osveta Holandije

Izvor: Sportske.net, 14.Jun.2014

Aktuelni svetski šampioni poveli 'na vreme' iz sumnjivo dosuđenog penala, imali priliku da dupliraju prednost u finišu prvog dela igre, Van Persi poravnao u maniru rasnog golgetera do odlaska na odmor, a onda u nastavku 'Oranje' nanosi pravu katastrofu 'Furiji' i sveti joj se za poraz u finalu Mondijala...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.